"SPASILI SMO JOŠ JEDAN ŽIVOT" Mali Maksim putuje u Berlin! Oglasio se heroj Marko koji je istrčao 1400 kilometara da bi pomogao mališanu!

Autor:

Vesti

12.01.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sakupljeno je osamdeset hiljada evra, koliko je bilo potrebno kako bi otišao na specifičnu terapiju, nakon čega će uslediti rehabilitacija.

"SPASILI SMO JOŠ JEDAN ŽIVOT" Mali Maksim putuje u Berlin! Oglasio se heroj Marko koji je istrčao 1400 kilometara da bi pomogao mališanu!

Foto: Budi human

Maksim Milenković ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a, a jedan heroj će uskoro omogućiti da nesmetano živi.

Kako je Republika pisala ranije, Marko Nikolić (36), master profesor sporta i fizičkog vaspitanja, koji trenutno radi u Kuvajtu, završio je trku dugu 1.400 kilometara kroz pustinju u Maroku, kako bi pomogao teško obolelom petogodišnjem Maksimu Milenkoviću da sakupi 80 hiljada evra za terapiju koja mu život znači.

Naime, Maksim je konačno dobio šansu da ide na lečenje u Berlin. Marko je presrećan zbog te činjenice, dao je je komentar za naš portal.

- Zvanično! Maksim dobija svoj lek koji ce mu spasiti zivot! SAKUPILI smo novac za lek! Maksim ide da primi terapiju a zatim posle toga sledi rehabilitacija. USPELI SMO LJUDI!!!! SPASILI SMO JOS JEDAN ZIVOT!! - rekao je Marko za Republiku.

Sakupljeno je osamdeset hiljada evra, koliko je bilo potrebno kako bi otišao na specifičnu terapiju, nakon čega će uslediti rehabilitacija.

Hvala ti Bože što si mi dao snage da izdržim. Hvala svim dobrim ljudima koji su mi dali snage da izdržim kada mi je bilo najteže. 27 dana sam se borio protiv nehumanih uslova. Jaki vetrovi, sunce, peščana oluja, hladne noći, spavanje u šatoru, buđenje svakog dana u 5 ujutru, guranje kolica nekoliko dana, žuljevi, otok. Pobedio sam na kraju - rekao je posle trke veličanstveni Marko Nikolić.

Marko je u ovu veličanstvenu humanitarnu misiju krenuo sa još dva prijatelja, koja su morala da odustanu zbog lošeg zdravstvenog stanja. Nakon toga Marko je kupio dečija kolica kako bi mogao da prevozi stvari. Naša ambasada u Maroku mu je obezbedila pratnju kako ne bi ostao sam, a nakon trke Marko je ista ta kolica dao na licitaciju i novac od prodaje istih takođe donirao za lečenje dečaka.

Kaže da je pobedio samog sebe, ali hvali i svoje drugare i sve koji su mu pomogli da stigne do cilja..

Uradili smo nešto veliko, uradili smo nešto što mnogi neće razumeti u ovom bolesnom vremenu. Ujedinili smo još jednom ceo Balkan, ujedinili smo sve dobre ljude.  Sakupili smo oko 60.000 evra za lečenje malog Maksima.Ponosan sam na sve ljude koji su uplaćivali za Maksima, to su veliki ljudi. Ja sam samo pokretač, ljudi su bili glavna karika u ovoj humanoj prici koja ce ostaviti veliki trag. Nadam se da smo poslali veoma vaznu poruku celom Balkanu.  Nadam se da sam makar jednu mladu osobu inspirisao. Jednom je Markus Aurelius rekao da šta uradimo u životu odjekuje u večnosti.  Ne odustaj, bori se za sebe i svoju porodicu. Pomozi drugima koliko možeš. Uloži u sebe i nikad ne odustaj.  Možeš mnogo vise nego što misliš.  Nisi svestan kolika mentalna snaga leži u tebi. I na kraju ostani dobar čovek... Vidimo se na drugoj strani.  Nema nazad - rekao je ushićeni Marko. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading