MARKO VELIČANSTVENI! Profesor iz Niša istrčao maraton kroz Maroko i sakupio novac za lečenje malog Maksima! BRAVO MAJSTORE!

Autor:

Vesti

25.12.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uradili smo nešto veliko, uradili smo nešto što mnogi neće razumeti u ovom bolesnom vremenu. Ujedinili smo još jednom ceo Balkan, ujedinili smo sve dobre ljude, istakao je posle trke Marko Nikolić.

MARKO VELIČANSTVENI! Profesor iz Niša istrčao maraton kroz Maroko i sakupio novac za lečenje malog Maksima! BRAVO MAJSTORE!

Foto: Privatna arhiva

Marko Nikolić (36), master profesor sporta i fizičkog vaspitanja, koji trenutno radi u Kuvajtu,  završio je trku dugu 1.600 kilometara kroz pustinju u Maroku, kako bi pomogao teško obolelom petogodišnjem dečaku iz Niša Maksimu Milenkoviću da sakupi 80 hiljada evra za terapiju koja mu život znači.

Marko je u ovu veličanstvenu humanitarnu misiju krenuo sa još dva prijatelja, koja su morala da odustanu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Marku je posle toga naša ambasada u Maroku, pošto se ni sam nije osećao dobro, obezbedila kolica sa kojima je nastavio put.

- Hvala ti Bože što si mi dao snage da izdržim. Hvala svim dobrim ljudima koji su mi dali snage da izdržim kada mi je bilo najteže. 27 dana sam se borio protiv nehumanih uslova. Jaki vetrovi, sunce, peščana oluja, hladne noći, spavanje u šatoru, buđenje svakog dana u 5 ujutru, guranje kolica nekoliko dana, žuljevi, otok. Pobedio sam na kraju - rekao je posle trke veličanstveni Marko Nikolić.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Marko Nikolić sa saborcima

 

Kaže da je pobedio samog sebe, ali hvali i svoje drugare i sve koji su mu pomogli da stigne do cilja..

- Uradili smo nešto veliko, uradili smo nešto što mnogi neće razumeti u ovom bolesnom vremenu. Ujedinili smo još jednom ceo Balkan, ujedinili smo sve dobre ljude.  Sakupili smo oko 60.000 evra za lečenje malog Maksima.Ponosan sam na sve ljude koji su uplaćivali za Maksima, to su veliki ljudi. Ja sam samo pokretač, ljudi su bili glavna karika u ovoj humanoj prici koja ce ostaviti veliki trag. Nadam se da smo poslali veoma vaznu poruku celom Balkanu.  Nadam se da sam makar jednu mladu osobu inspirisao. Jednom je Markus Aurelius rekao da šta uradimo u životu odjekuje u večnosti.  Ne odustaj, bori se za sebe i svoju porodicu. Pomozi drugima koliko možeš. Uloži u sebe i nikad ne odustaj.  Možeš mnogo vise nego što misliš.  Nisi svestan kolika mentalna snaga leži u tebi. I na kraju ostani dobar čovek... Vidimo se na drugoj strani.  Nema nazad - rekao je ushićeni Marko. 

Republika

Foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

Maksim Milenković

 

Inače, mali Maksim, za čije je bolje sutra Marko i trčao,  još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a. Više o njemu pročitajte ovde. 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading