MARKO DALJE NASTAVLJA SAM! Drama našeg humanitarca u Maroku - kreće u pohod koji niko do sada nije uradio, kroz pustinju trči bez igde ikoga! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.12.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Nikolić (36) iz Vranja, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja koji je odlučio da učestvuje u humanitarnoj misiji za obolelog dečaka Maksima Milenkovića koju je nazvao "Maratonom za život".

MARKO DALJE NASTAVLJA SAM! Drama našeg humanitarca u Maroku - kreće u pohod koji niko do sada nije uradio, kroz pustinju trči bez igde ikoga! (FOTO)

Foto: privatna arhiva

Do sada je Marko savladao gotovo 400 kilometara i prikupio 40.000 evra, od 80.000 koliko je potrebno za lečenje Maksima Milenkovića

Nastavljam sam. Primoran sam da kupim kolica i da trčim sa kolicima. Marko i Dušan  su još uvek loše i za sada ne mogu da nastave sa mnom. Neću imati puno opreme sa sobom da mi ne bi bilo mnogo teško... Molim Boga da sve bude okej. Perović je rekao da će se pridružiti kad bude bio bolje... Sa verom u Boga moram dalje sam - rekao je Marko za Republiku.

Inače, Marko se trenutno u pustinji bori i sa surovim vremenskim uslovima, ali i sa otocima i bolovima u nogama.

Osećam se odlično za sada, jedino što me ubijaju žuljevi, otok prolazi. Posle svega što se desilo odmaramo ovde 2 dana i onda nastavljamo dalje još jače. Uslovi su veoma surovi, jak vetar koji duva u nas, sunce prži po ceo dan, budimo se svakog jutra u 4, spavamo u šatorima.  Danju bude oko 30 stepeni, noću izmedju 3 i 5 stepeni. I ono najbitnije, od 80.000 evra sakupili smo skoro 40.000 evra za malog Maksima. Šaljite poruke na 61 na 3800 - rekao je Nikolić.

Da podsetimo, Marko Nikolić koji trenutno živi i radi u Kuvajtu odlučio je da pretrči 1.600 kilometara kroz pustinju u Maroku, kako bi pomogao teško obolelom petogodišnjem dečaku iz Niša Maksimu Milenkoviću da sakupi 80 hiljada evra za terapiju koja mu život znači.


Najpre, cilj je bio da Marko pretrči 1.400 kilometara, ali je odlučio da postavi daleko veći cilj i zada sebi jako ozbiljan zadatak i pretrči čak 1.600 kilometara kako bi sakupio preostalih 60.000 evra za Maksima Milenkovića.

Mali Maksim još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Republika

Foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

Maksim Milenković apel za pomoć

Marko je primetio da se za malog Maksima iz Niša već godinama sakuplja novac kako bi primio gensku terapiju i zato je odlučio da zajedno sa svima nama pomogne i ubrza ceo proces.

Trka koja ju je započeo posebna je i po tome što ovakvu, bez pratnje medicinske pomoći i profesionalaca, niko do sada nije istrčao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading