SRBIN HUMANITARAC TRČI KROZ PUSTINJU! PRIKUPLJA PARE ZA LEČENJA MALOG MAKSIMA: Palo je prvih 100 kilometara, uprkos preprekama Marko NASTAVLJA DA SE BORI! (FOTO)

Autor:

Vesti

29.11.2023

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za dva dana Marko Nikolić je pretrčao 100 kilometara, malo je razočaran jer je mislio da će preći 70km dnevno, a evo šta ga sve usporava.

SRBIN HUMANITARAC TRČI KROZ PUSTINJU! PRIKUPLJA PARE ZA LEČENJA MALOG MAKSIMA: Palo je prvih 100 kilometara, uprkos preprekama Marko NASTAVLJA DA SE BORI! (FOTO)

Foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

Marko Nikolić

Marko Nikolić, naš veliki humanitarac, odlučio se na epsku avanturu, kako sam kaže, kako bi pomogao malom Maksimu Milenkoviću koji boluje od retke genetske mutacije.

Svoje putovanje kroz pustinju sa deli sa nama na društvenim mrežama.

- Za dva dana pretrčao sam 100 kilometara. Malo sam razočaran jer sam mislio da ću preći 70km minimum dnevno. Jaki vetrovi nas mnogo usporavaju. Sve vreme vetar duva u nas. Pored svega toga kad god naiđemo na nekoj pumpi moramo da pravimo pauzu da se malo sakrijemo od jakog vetra i da kupimo vodu i hranu - ističe Marko i dodaje:

- Što se tiče spavanja, noći su ovde jako hladne a danju je mnogo toplo. Po ceo dan smo na suncu od 6 ujutru do 7,8 uveče. Mi nemamo profi tim iza sebe koji nam sve sređuje. Sami nameštamo šatore, spremamo sami sve. Za sve to je potrebno vremena. Zamislite da svakoga dana morate tako.

- Ostaje još 1500km. Danas moramo napraviti pauzu zbog svega što nas je snašlo u poslednjih 2 dana. Prvi dan kada smo krenuli jedna guma je ispustila, tu smo izgubili dosta vremena. Moramo čuvati snagu da bi izdržali još 1500 kilometara. Biće ovo dug put...

Kako smo ranije pisali, Marko Nikolić, poreklom iz Vranja, godinama živi i radi u Kuvajtu, ali neumorno pomaže deci i odraslima u Srbiji da prikupe novac za lečenje. Tako je 2018. godine prikupio ogromnih 80.000 evra za lečenje Teodore Cvetanović iz Aleksinca trčeći od Niša do Atine, neverovatnih 1.000 kilometera.

I tu se Marko ne zaustavlja. Ove godine je osvojio jedna od najviših svetskih vrhova, a najviši vrh u Africi, Kilimandžaro, visok 5.895 kilometara. Novac koji je prikupio ovom prilikom, donirao je za "Naše tri" iz Vranja.

Sada kreće u avanturu koju niko nikada nije uradio, trku kroz pustinju dugu 1.600 kilometara. Uz njega je tim od još dva saputnika, koji ga prate na putu ka izlečenju malog Maksima Milenkovića.

Marko se ceo život bavi sportom. Master je profesor sporta i fizičkog vaspitanja, a Srbiji je godinama unazad poznat po svojoj humanosti.

 

- Prvo je bilo hajde da probam i da testiram sebe, volim adrenalin i rizik, a posle sam došao na ideju da uradim nesto zdravo i korisno. Kada sam video da to stvarno ima efekta, bio sam oduševljen - rekao je Nikolić za portal Republka.rs.

Do sada je u raznim akcijama prikupio 120.000 evra, uključujući i novac koji je do sada prikupljen za Maksima Milenkovića, ali ne planira da stane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading