SOLIDARNOST U SRBIJI JOŠ POSTOJI! Prelepa priča o humanosti i komšijama koje ne žele da dozvole da se SAMOHRANOJ MAJCI ISKLJUČI STRUJA!

Autor:

Vesti

27.11.2023

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka i dve ćerke našle su se u teškoj situaciji jer im preti isključenje struje zbog neplaćenih računa. Kako bi im pružili pomoć, komšije su se udružile i pokrenule akciju prikupljanja novca.

SOLIDARNOST U SRBIJI JOŠ POSTOJI! Prelepa priča o humanosti i komšijama koje ne žele da dozvole da se SAMOHRANOJ MAJCI ISKLJUČI STRUJA!

Foto: shutterstock, eps

U jednom gradu u Srbiji, komšiluk je pokazao pravo šta znači solidarnost i zajedništvo.

Naime, jedan anonimni Srbin, koji nije želeo da otkrije svoje ime, a ni grad u kome se sve dešava, pokrenuo je akciju prikupljanja novca za udovicu i samohranu majku dvoje dece.

Ova porodica se našla u teškoj situaciji jer im preti isključenje struje zbog neplaćenih računa. Kako bi im pružili pomoć, komšije su se udružile i pokrenule akciju prikupljanja novca.


Čovek koji je pokrenuo čitavu akciju objasnio je na Reditu da struja ovoj porodici puno znači, jer se upravo na nju greje.

- U našem komšiluku živi jedna porodica koja je u velikim novčanim problemima. Naime, otac je preminuo od kovida 2021. i sada je ostala majka sa dve ćerke. Pošto se grejemo svi na kotlove a cena uglja je abnormalna, oni su se grejali na struju do sada. Skoro smo saznali da imaju zaostali dug od tri meseca i skoro je dobila opomenu pred ukidanje električne energije koji ističe sutra. Ja sam organizovao komšije da prikupimo ali još nismo uspeli da skupimo sve - napisao je čovek i pitao da li, dok se ne prikupi potrebni novac, ikako može odložiti isključenje.


Ova priča o solidarnosti nije prošla neprimećeno na društvenim mrežama. Mnogi ljudi su se javili sa željom da pomognu ovoj porodici, tražeći načine kako da pošalju novčanu pomoć. Autor akcije istakao je da je fokus na lokalnoj zajednici i gradu, ali je zahvalan na podršci i ponuđenoj pomoći.


Nakon nekoliko sati, anonimni Srbin se ponovo obratio javnosti sa vestima da su uspeli da odlože isključenje struje za deset dana, pruživši porodici neophodno vreme da prikupe nedostajuća sredstva. Izrazio je zahvalnost svima na podršci i savetima, pokazujući da zajedničkim naporima možemo pružiti pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading