PRAVA I USLUGE SOCIJALNE ZAŠTITE U KOVINU: Novčana pomoć, besplatna užina za đake, nabavka ogreva

Autor:

Vesti

27.11.2023

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mimo davanja Centra za socijalni rad, građani Kovina mogu na osnovu opštinskih odluka da ostvare brojna prava

PRAVA I USLUGE SOCIJALNE ZAŠTITE U KOVINU: Novčana pomoć, besplatna užina za đake, nabavka ogreva

Foto: Shutterstock

Građani Kovina, mimo prava i usluga koje ostvaruju u okviru Centra za socijalni rad, mogu ostvariti izvesna prava i na osnovu opštinske odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite.

To su jednokratne novčane pomoći, jednokratna pomoć u naturi, oprema i troškovi prevoza za korisnika za smeštaj u ustanovu socijalne zaštite, kao i plaćanje troškova prevoza učenika srednjih škola. Neka od prava koje se još mogu ostvariti su i besplatna užina za učenike i decu (u predškolskom), naknada troškova sahrane, pomoć u naturi i obezbeđivanju školskog pribora, novčana pomoć za nabavku ogreva, novčana pomoć nezaposlenim porodiljama...

Foto: Shutterstock

Građani Kovina mogu da ostvare brojna prava na osnovu opštinskih odluka

Takođe, na osnovu opštinske odluke, moguće je ostvariti i finansijsku podrška za novorođenu decu, penzionerima obezbeđivanje besplatnog prevoza u međumesnom saobraćaju, plaćanje troškova boravka u vrtiću za decu trećeg i četvrtog reda rođenja, kao i pomoć u plaćanju troškova komunalih usluga. 

U okviru opštine Kovin postoji služba koja sarađuje sa Centrom za socijalni rad, dovoljno je da dođete u ovu službu, popunite obrasce i priložite potrebnu dokumentaciju, koja se posle šalje Centru za socijalni rad. U ovoj službi će vas obavestiti šta vam je sve potrebno od dokumentacije.  

Foto: Shutterstock

Opštinska uprava ima odličnu saradnju sa Centrom za socijalni rad Kovin

Opština Kovin godinama realizuje i projekat "Pomoć u kući" - usluge gerontodomaćica, ovo je opštinska usluga, ali je realizator Crveni krst Kovin. Takođe, opština je organizovala i uslugu dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju. Reč je o najmlađoj opštinskoj upravi "Lasta", a ovu uslugu dnevno koristi 20 do 30 korisnika. 

Postoji i mogućnost socijalnog stanovanja, odnosno dodeljivanja opštinskih stanova. 
Organizovane su i usluge besplatnog obroka u Narodnoj kuhinji u Kovinu, ona je smeštena u objektu Crvenog krsta, i više od 440 ljudi dnevno dobija na ovaj način topao obrok. Novac za ovo se prebacuje sa računa opštine na račun Crvenog krsta Kovin. 

*Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading