POLICIJA JE SPREMNA DA ZAŠTITI JAVNE INSTITUCIJE! Oglasio se Policijski sindikat Srbije!

Autor:

Hronika

25.12.2023

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje sinoćne događaje u Beogradu i napade na policajce, od kojih su dvojica teško povređena.

POLICIJA JE SPREMNA DA ZAŠTITI JAVNE INSTITUCIJE! Oglasio se Policijski sindikat Srbije!

Foto: ST/Nemanja Pančić

-  Osuđujemo divljaštvo i napade na policajce koji su samo obavljali svoju dužnost. Zadatak policije jeste da štiti građane i imovinu građana, kao i javne institucije, a sve u skladu sa Zakonom. Međutim, naše kolege su napadane, gađane kamenim kockama, odnosno kaldrmom i došlo je do opasnosti da veći broj policajaca bude povređen. Policajcima čestitamo na profesionalizmu, uzdržanosti i strpljenju prilikom upotreba sredstava prinude, odnosno intervencije prema izgrednicima, koja je izvedena u skladu sa svim zakonskim ovlašćenjima. Povređenim policajcima želimo brz oporavak i naglašavamo da je policija uvek spremna da zaštiti javne institucije, u skladu sa zakonom – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Podsetimo, povodom nereda i huliganskih protesta pristalica opozicione koalicije okupljene oko liste ''Srbija protiv nasilja'' oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije koje je putem portala "Izvestija" iznelo tvrdnje da Zapad pokušava da destabilizuje situaciju u Srbiji.

Predstavnica tog ministarstva, Marija Zaharova, istakla je da su očigledni pokušaji kolektivnog Zapada da se tehnikama „majdana“ destabilizuje situacija u zemlji.

Izjava je preneta i na portalu Sputnjik. Zaharova je naglasila da je striktno poštovanje Ustava zemlje i poštovanje izbora srpskog naroda, koji je glasao za nacionalne interese svoje zemlje, jedina moguća reakcija u ovoj situaciji.

- Očigledni su pokušaji kolektivnog Zapada da se tehnikama „majdana“ destabilizuje situaciju u zemlji - rekla je ona, prenisi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (4)

Loading
Boba

25.12.2023 13:18

Ova njihova nasilna upadanja su prevršila svaku meru, ovo je za svaku osudu.

Ena

25.12.2023 15:23

Država mora da se zaštiti od nasilja koje sprovodi opozicija.

Vlada

25.12.2023 16:06

Naša policija je uz svakom trenutku spremna da zaštiti naš narod.

Vlada

25.12.2023 16:08

Narod Srbije ima puno poverenje u našu policiju koja je uvek spremna da zaštiti naše građane.