KADA VADITE KRV PROVERITE OVE BROJKE - SPREČITE SRČANI UDAR: Rutinski pregled može da vam SPASI život!

Autor: M.O.

Lifestyle

11.01.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su najvažnije navike za naše zdravlje.

KADA VADITE KRV PROVERITE OVE BROJKE - SPREČITE SRČANI UDAR: Rutinski pregled može da vam SPASI život!

Foto: Unsplash/Yunus Tuğ

Sezona prehlade, gripa i virusa je u punom jeku, a mnogi ljudi se suočavaju sa visokom temperaturom. U skladu sa tim, mnogi su postavili novogodišnje odluke koje uključuju povećanu brigu o zdravlju. Stručnjaci ističu da je ključno fokusirati se na zdravlje kardiovaskularnog sistema. 

Kardiolozi su za "HuffPost" otkrili najvažnije navike koje mogu da vam produže život:

Republika

Foto: pixabay.com

Četiri jednostavne navike mogu da vam produže život


Fizička aktivnost za zdravo srce

Fizička aktivnost igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja srca. Bilo da se radi o trčanju, plivanju ili jednostavnoj šetnji, redovno vežbanje može poboljšati kardiovaskularni sistem i smanjiti rizik od raznih bolesti. Kardio vežbe su naročito efikasne za sagorevanje kalorija i gubitak masnog tkiva, što je od suštinskog značaja za održavanje zdrave telesne težine.

Redovni lekarski pregledi

Jedan od ključnih koraka ka očuvanju zdravlja srca je redovno praćenje zdravstvenog stanja. Kardiolozi naglašavaju važnost redovnih krvnih slika kako bi se stekao jasan uvid u sopstveno zdravlje. Odlazak lekaru radi provere krvnog pritiska i osluškivanja srca, kao i redovno izvođenje krvnih slika, može pružiti dragocene informacije o zdravlju kardiovaskularnog sistema.

Zdrava ishrana za zdravo srce

Uloga ishrane u očuvanju zdravlja srca je od suštinskog značaja. Konzumiranje voća, povrća, nemasnih belančevina i celovitih žitarica može značajno uticati na zdravlje srca i celokupnog organizma. Kardiolozi snažno preporučuju usvajanje zdravih ishranih navika kao ključnog koraka ka očuvanju zdravlja srca.

Značaj odmora za zdravlje srca

U današnjem ubrzanom tempu života, odmor često biva zanemaren, iako je od ključnog značaja za očuvanje zdravlja srca. Stručnjaci preporučuju odraslima da obezbede između sedam i devet sati sna svake noći kako bi telo imalo dovoljno vremena za regeneraciju i odmor. Odmor je jednako važan kao i fizička aktivnost i zdrava ishrana za očuvanje zdravlja srca.

Uzimajući u obzir preporuke stručnjaka, ove novogodišnje odluke mogu značajno doprineti očuvanju zdravlja kardiovaskularnog sistema i produžiti životni vek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading