TAJNI SASTANAK DESNIČARSKIH PARTIJA I POKRETA KOD BERLINA! AFD proteruje milione došljaka, ne pomaže ni nemački pasoš!

Autor:

Svet

11.01.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan je da se po preuzimanju vlasti zakonima i drugim merama život useljenika učini nepodnošljivim

TAJNI SASTANAK DESNIČARSKIH PARTIJA I POKRETA KOD BERLINA! AFD proteruje milione došljaka, ne pomaže ni nemački pasoš!

Foto: profimedia, AP Alex Kraus

Političari Alternative za Nemačku (AFD), desni ekstremisti, bogati preduzetnici, izradili su na tajnom sastanku plan o proterivanju nekoliko miliona migranata, čak i onih koji su stekli nemačko državljanstvo.

To je objavila medijska kuća Korektiv, koja je došla u posed pisama organizatora sastanka i čiji novinari su bili na licu mesta kad je sastanak održan u hotelu "Landhaus Adlon" u Potsdamu kod Berlina. Tajni sastanak održan je 25. novembra prošle godine i na njemu je bilo dvadesetak ljudi: četvoro političara AFD, dvoje iz demohrišćana (CDU), austrijski desničarski ekstremista Martin Zelner, pravnici, preduzetnici, lekari, pa čak i potomak gvozdenog kancelara Ota fon Bizmarka, koji je ujedinio nemačke države 1871.

Republika

Foto: profimedia

Gerit Haj

DECENIJSKI PROJEKAT

Svima njima predstavljen je plan o proterivanju nekoliko miliona ljudi iz Nemačke. Reč je o konceptu AFD koji ova partija zvanično odbacuje, a predstavio ga je Austrijanac Martin Zelner. On je objasnio da su na udaru tri ciljne grupe: tražioci azila, stranci s pravom boravka i neasimiliovani nemački državljani, koje je označio kao najveći problem.

- Na one koji imaju nemački pasoš mora da se izvrši veliki pritisak, na primer, kroz zakone. Iseljavanje ne može da se obavi brzo, to je decenijski projekat - rekao je Zelner.

Učesnici sastanka objasnili su da bi stručnjaci trebalo da izrade pravno održiv koncept da bi se ova strategija sprovela u praksi ukoliko AFD dođe na vlast.

Juratović: Nema ruskog gasa, nema para

Josip Juratović, poslanik socijaldemokrata kancelara Olafa Šolca u Bundestagu, optužio je radikalne elemente iz AFD i demohrišćana da su se umešali u proteste poljoprivrednika, koji već danima blokiraju Nemačku, a pridružile su im se i mašinovođe u štrajku.

- Ove godine budžet je manji za 60 milijardi evra. Zbog toga je vlada prisiljena da napravi rezove u socijali, poljoprivredi i ulaganjima u infrastrukturne projekte. Treba uzeti u obzir da više nema jeftinih energenata iz Rusije, otvorenog prostora za naše proizvode u Kini i Americi, koja će nas gotovo besplatno braniti, kao što je to bilo u vreme vladavine Angele Merkel - rekao je Juratović.

Novinari Korektiva navode da su se predstavnici AFD saglasili s tim. Ulrih Zigmund, šef poslaničke grupe AFD u parlamentu Saksonije-Anhalt, dodao je da bi se trebalo pobrinuti da njegova pokrajina postane maksimalno neprivlačna za život migranata. Poslanica AFD u Bundestagu Gerit Haj rekla je da je takvu zamisao imala u glavi kad se učlanila u stranku pre sedam godina.

- Zato se AFD više ne protivi najavljenom dvojnom državljanstvu. Možemo da im oduzmemo nemačko jer imaju još jedno. Tako migrante s nemačkim državljanstvom možemo da namamimo u zamku - rekla je Gerit Haj, a Roland Hartvig, lični savetnik liderke AFD Alis Vajdel, rekao je da će sadržaj razgovora preneti vrhu stranke.

Republika

Foto: hotel

Plan smišljen u hotelu

BOGATAŠ ORGANIZATOR

Hans-Kristijan Limer, poznati investitor, nije bio na sastanku, ali Dojče vele piše da ovaj bogataš stoji iza svega. Međutim, Limer je sve demantovao i rekao da se uvek protivio da se nemački državljani tretiraju kao građani drugog reda. Odgovornost je preuzeo zubar Gernot Merig, koji je rekao da je bio jedini organizator sastanka ove grupe, koja sebe naziva Diseldorfski forum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading