KAKO JE ŠKALJARAC UŠAO U BRAZIL? Otkriveni novi detalji iz istrage ubistva Darka Geislera - ženini odgovori na pitanja ključni, ali i jedan DOKUMENT!

Autor:

Hronika

12.01.2024

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Način na koji je izvršeno ubistvo odmah je izazvao sumnju, jer je tipično za egzekuciju, a onda je klupko počelo da se odmotava.

KAKO JE ŠKALJARAC UŠAO U BRAZIL? Otkriveni novi detalji iz istrage ubistva Darka Geislera - ženini odgovori na pitanja ključni, ali i jedan DOKUMENT!

Foto: https://g1.globo.com/

Dejan Kovač

Pančevac Darko Geisler (45), nekada se prezivao Nedeljković, koji je ubijen 5. januara u Sao Paolu, u Brazil je sa slovenačkim pasošem, koji se vodio na ime Dejan Kovač, ušao pre devet godina i sve to vreme u tajnosti je živeo u luci Santos, saopštila je brazilska policija.

Prema pisanju medija u Brazilu, na konferenciji za novinare koju su držali čelnici tamošnje policije, potvrđen je identitet ubijenog, za kojim je pre devet godina Crna Gora raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je ispred zatvora Spuž ubio pripadnika "kavačkog klana". Geislera, sve vreme označavaju kao plaćenog ubicu i pripadnika "škaljarskog klana" i krimilane grupe iz Bara.

- Način na koji je izvršeno ubistvo odmah je izazvao sumnju, jer je tipično za egzekuciju - rečeno je na konferenciji, prenose Novosti.

- Likvidiran je muškarac, koji je na biciklu vozio sina, a supruga je bila iza. Zbog toga smo odmah morali da utvrdimo identitet ubijenog, što je veoma važno za početak istrage, jer se na taj način utvrđuje i motiv. Policija je odmah počela da radi na dva fronta, na identifikaciji ubijenog i identifikaciji izvršioca.

Kako je Darko Geisler ušao u Brazil?

Kako je predočeno, kada im je supruga ubijenog dala njegov pasoš, utvrđeno je da u njemu nema pečata kojim se potvrđuje ulazak u Brazil, što znači da je ušao ilegalno. Nakon što su kontaktirali konzulat Slovenije, dobili su informaciju da se datum rođenja naveden u putnoj ispravi ne odnosi ni na jednu osobu slovenačke nacionalnosti.  Pored toga, na osnovu broja pasoša utvrđeno je da ga je izvesni Dejan Kovač 2017. godine oglasio izgubljenim, zbog čega je isprava poništena.

Identitet Pančevca utvrđen je na osnovu njegove fotografije, koja je ubačena u bazu podataka, na osnovu koje je postojala indicija da liči na osobu za kojom tragaju Crnogorci. Zbog toga su brazilske vlasti kontaktirale kolege u ovoj državi, koji su im poslali otisak prsta osumnjičenog za ubistvo ispred Spuža, nakon čega je on upoređen sa otiscima ubijenog u Sao Paolu. Rezultati su bili pozitivni, zbog čega brazilska policija navodi da sa apsolutnom sigurnošću mogu da kažu da je reč o istoj osobi i da ne isključuju da je likvidiran u znak odmazde za ono što je počinio u Crnoj Gori. 

Na konferenciji su se osvrnuli i na svedočenje Darkove supruge, rođene Brazilke, koja je tvrdila da ne zna ništa o prošlosti svog supruga. Navela je da su se upoznali 2015. u Sao Paolu, a da su dve godine kasnije došli u Santos, gde im se rodio sin, koji ima nepune četiri godine. Interesantno je da je u detetovim papirima upisano samo ime majke. Nadalje, ona je ispričala da je njen suprug bio dobar prema njoj i detetu, da je imao jednostavne navike i da su se izdržavali prihodima od biznisa koji njegova porodica vodi u Srbiji.

Lažni Hrvat

Prema pisanju brazilskih medija, istog dana kad je ubijen Pančevac, uhapšen je muškarac, za kojeg će se kasnije ispostaviti da je Brazilac, Fabijano Kosta Nerija,koji je koristio hrvatski pasoš pod imenom Darko Malić. Tamošnja policija proverava da li on ima bilo kakve veze sa likvidacijom.

Kako pojedini navode, najverovatnije je da im je zajedničko samo korišćenje lažnih pasoša, jer je Brazilac, navodno, uhapšen ujutro,a Gajzler je ubijen popodne. Inače, za njim je bila raspisana poternica pošto je pobegao iz zatvora, u kojem je sluđio kaznu od dve godine i sedam meseci zatvora zbog posedovanja narkotika. 

Hapšenje muškarca koji se pretvarao da je Hrvat dogodilo se 5. januara ujutru u naselju Žardim Kastelo u Santosu. On je priveden po nalogu za pretres i oduzimanje kuće, a u noći tog istog dana, Srbin je ubijen pred očima supruge i sina u naselju Embare. Postavlja se pitanje veze ova dva "Balkanca", ali i pitanje je li Brazilac sa hrvatskim pasošem mogao ubiti Darka Geislera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading