ISPLATA UVEĆANIH PENZIJA U FEBRUARU! Oglasio se PIO fond!

Autor:

Vesti

03.01.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomenuta povišica rezultat je primene tzv. švajcarske formule plus a prosečna januarska penzija će nakon usklađivanja iznositi oko 45.775 dinara.

ISPLATA UVEĆANIH PENZIJA U FEBRUARU! Oglasio se PIO fond!

Foto: Shutterstock

Od sutra Korisnicima penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), primanja će, počev od onih za januar, biti uvećana za 14,8 odsto, a iznosi usklađeni za ovaj procenat biće im isplaćeni u februaru, objavio je danas Republički fond PIO.

Pomenuta povišica rezultat je primene tzv. švajcarske formule plus a prosečna januarska penzija će nakon usklađivanja iznositi oko 45.775 dinara.

Iz Fonda PIO su naveli da je uredbom o uslovima, visini, obuhvatu korisnika penzija i dinamici isplate novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju, koju je Vlada Srbije donela 7. decembra, propisano da se novčani iznos kao uvećanje uz penziju isplaćuje korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije koja od decembra 2023. do novembra 2024. godine ne prelazi iznos od 51.618,14 dinara. 

U navedenom periodu novčani iznos će se isplaćivati, kao i do sada, mesečno uz penziju.

Od sutra isplata decembarskih penzija

Isplata decembarskih penzija za korisnike samostalnih delatnosti počeće sutra, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Isplata će početi za sve penzionere iz ove kategorije bez obzira za koji način isplate su se opredelili, a iznos na čeku biće isti kao i prilikom prethodne isplate.

Dan kasnije počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere a za korisnike iz kategorije zaposlenih 10. januara.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading