FALI SAMO JOŠ MALO, UDRUŽIMO SE I POMOZIMO! Mali Viktor Putica u sve težem stanju, hitno mora po terapiju u Ameriku! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO/FOTO)

Autor:

Vesti

25.10.2023

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viktor Putica, dečak leptir, nadomak je odlaska u Ameriku, jer je skupljeno oko 75 odsto novca za terapiju koja bi mu ublažila simptome teške bolesti sa kojom se rodio i znatno olakšala život. Roditelji, ali i sajt Republika, apeluju na ljude da se uključe u humanitarnu akciju i pomognu mališanu da nastavi "koliko-toliko" normalno da živi.

FALI SAMO JOŠ MALO, UDRUŽIMO SE I POMOZIMO! Mali Viktor Putica u sve težem stanju, hitno mora po terapiju u Ameriku! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO/FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Kada ste se poslednji put istuširali, da li ste pomislili da je to luksuz koji možete sebi da priuštite i da neko možda nikada neće uživati ispod tuša. Deca sa EB ne mogu nikada da stanu pod tuš, jedini način koji je takodje ekstremno bolan je da su u kadi napunjenom vodom obzirom da im tuš, i najblaži mogući mlaz skida kožu sa tela.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor✨ (@viktor_putica)

 

Da li znate da je luksuz to što možete da jedete, Viktor uz malo sreće sme da se hrani samo pasiranom hranom, kažem malo sreće jer većina dece već u prvim godinama života ne može čak ni to, obzirom na suženje jednjaka pa se hrane preko stome( preko stomaka)

 
Republika

Foto: Privatna arhiva

Viktor Putica

 

Koliko puta su vam zatrebali nokti da nešto otvorite ili uradite? Viktor je izgubio nokte u prvim mesecima života i nikada ih više neće imati. Dok mi je velika većina roditelja govorila hvala Bogu našem detetu su otpali nokti, ja sam ih u čudu gledala a onda sam postala jedna od njih jer nokti dodatno prave povrede...


Koliko svaki dan i sve što on nosi doživljavamo da nam prirodno sleduje, da prosto smo mi to sve zaslužili i da samo tako i nikako drugačije ne može biti... Verujte mi da je sve to luksuz i da treba da smo svesni svega što možemo itekako i da smo zahvalni na tome!

Da li znate da je Viktor od rodjenja mnogo dana proveo u potpunom mraku obzirom na povrede rožnjače i nemogućnost da otvori oči nakon toga 3 dana. Setite se i toga kada otvorite oči, nasmejte se jer vas nista ne boli. Ovo moje malo čudo prkosi i bori se svaki dan uprkos svemu i zaslužilo je da i njemu bude bolje.

 

 

Ovako piše očajna majka malog Viktora Putice, bebe koja boluje od najteže forme bulozne epidermolize, u narodu poznate kao bolest dece leptira, dok moli ljude da doniraju novac kako bi sina konačno odvela u Ameriku po spasonosnu terapiju, koja ga, istina ne bi izlečila, ali znatno bi olakšala njegove svakodnevne muke.

Evo kako možete pomoći

Slanjem poruke 1339 na 3030
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468152-72
Uplatom na devizni račun: 160-6000001468138-17
IBAN: RS35160600000146813817
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ta terapija košta 635.000 dolara, bez propratnih troškova, a nesrećna majka kaže do je do sada sakupljeno oko 75 odsto novca i da i nju i Viktora od nje deli samo još malo.

- Nije skupljena celokupna suma, ali smo se približili cifri od 635.000 dolara. Na taj iznos treba dodati i iznos bolničkih troškova i molim ljude da doniraju novac kako bi moj sin bar neko vreme proveo život bez ikakvog bola - kaže za Republiku Viktorova majka Milena Putica i nastavlja:

Republika

Foto: Privatna arhiva

Viktor Putica

 

- Što se tiče apliciranja u SAD, mi smo ceo proces pokrenuli pre mesec-dva. Očekujemo predračun da bismo što pre krenuli tamo s ovim novcem što imamo. Ukoliko bi oni odobrili taj aranžman, mi bismo uporedo, dok je Viktor tamo, skupljali novac do potrebnog iznosa. Čekamo predračun. U ovom trenutku nam nedostaje još 25 odsto sredstava za lek.

Milena napominje da je njen sinčić, koji je nedavno dobio zdravog brata, u sve gorem stanju i da se porodici baš žuri da ode u Ameriku.

- Rane su mu zahvatile gotovo celokupnu kožu na telu. On ima najtežu formu, najtežeg oblika bulozne epidermolize i nisam za džabe u panici. On ne može ni korak više da napravi a da mu se ne otvori nova rana, koja ga i boli i svrbi... Po ceo dan se previjamo i opet rezultati sve gori i gori. Svakog trenutka može dobiti sepsu, a o ostalim posledicama ove bolesti svakodnevno strahujemo - ističe Milena i još jednom moli ljude da ukucaju 1339 i pošalju na 3030 kako bi Viktor otišao na lečenje u Ameriku.

Bulozna epidermoliza je neizlečiva bolest, ali genska terapija u SAD, za Viktora bi bila ravna leku, jer bi pomogla da mališan ima kvalitetniji život, pre svega, život bez svakodnevnih bolova. 

A akciju prikupljanja uključili su se, pored Republike i Srpskog telegrafa, i mnoge poznate ličnosti, pa apelujemo da i vi pošaljete poruku preko Fondacije Budi human, što je i najjednostavnija opcija. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading