BAJATOVIĆ DAJE 10.000 EVRA ZA VIKTORA: Srbijo, hajde svi da pomognemo mališanu

Autor:

Vesti

03.10.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor "Srbijagasa" za pomoć "dečaku-leptiru" uplatio 585.000 dinara, danas najavio još toliko!

BAJATOVIĆ DAJE 10.000 EVRA ZA VIKTORA: Srbijo, hajde svi da pomognemo mališanu

Foto: ST/Nemanja Pančić/Dragan Kadić

Dušan Bajatović, direktor JP "Srbijagas" uplatio je 585.000 dinara na ime pomoći Viktoru Putici, 17-mesečnoj bebi, koja boluje od bulozne epidermolize, bolesti "dece leptira", a danas će prebaciti još toliko novca na njegov račun za lečenje. Viktoru Putici je hitno potrebno 635.000 dolara za terapiju u SAD!

- Kad mogu ja pomognem. Mislim da treba da se ceni aktivnost vaše redakcije i zaposlenih u njoj. Da se podstakne i promoviše pomoć od onih koji materijalno imaju ka onima kojima je potrebna - poručio je Bajatović za naš list, političar koji učestvuje u gotovo svim humanitarnim akcijama u zemlji.

Evo kako možete pomoći malom Viktoru

Slanjem poruke 1339 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468152-72
Uplatom na devizni račun: 160-6000001468138-17
IBAN: RS35160600000146813817
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

NESNOSNI BOLOVI

Viktor Putica je rođen kao zdrava beba, a bulozna epidermoliza je otkrivena dve nedelje po rođenju. Reč je o nezlečivoj bolesti, u narodu poznatijoj kao bolest "dece leptira", gde pri svakom malo jačem pokretu ili pritisku, pa čak i hodanju, koža može da pukne, otvaraju se žive rane koje teško zarastaju. Viktor svakodnevno trpi nesnosne bolove.

Poslednje dve nedelje dečak nije jeo, nekoliko puta je iskašljavao krv jer ima povredu jednjaka, što je kod ove bolesti česta pojava. Još uvek ne hoda jer i samo stajanje za njega je bolno. Iako je bolest neizlečiva, u inostranstvu postoji terapija koja bi Viktoru omogućila kvalitetniji život. Zato su roditelji malog Viktora pokrenuli akciju preko fondacije Budi human da bi prikupili potrebnu svotu za put na terapiju u SAD.

Pored Bajatovića, učešće u ovoj humanitarnoj akciji uzele su brojne poznate ličnosti političari, sportisti, pevači, voditelji i rijaliti-učesnici. Voditeljke Jovana Jeremić i Bojana Ristivojević pozvale su roditelje malenog Viktora u svoje emisije, a pevač Aco Pejović je apel podelio na Instagramu, gde ga prati stotine hiljada obožavalaca.

HUMANE AKCIJE

Sportsko rekreativni centar Sportsko selo organizuje humanitarni turnir za Viktora 28. i 29. oktobra u svom balonu u Ulici Deligradska bb u Beogradu, a sav novac od donacija fizičkih lica i sponzora biće predat za dečakovo lečenje. U akciju se uključila i Opština Savski venac. Oni organizuju izvođenje dečjih predstava u "Teatru Zmaj", gde su ulaznice, inače, besplatne, ali sada, u skladu s ovogodišnjim sloganom dečje nedelje "Veliko srce dece Srbije", opština poziva građane da kod preuzimanja ulaznica pokažu poslat SMS s brojem 1339 na 3030. Ulaznice za programe preuzimaće se na šalteru opštine, uz prethodnu rezervaciju na broj telefona 011/2061-913, od 8 do 15 časova.

Stigao bata, pojačanje u borbi

Viktorova majka je u nedelju na Tviteru objavila dirljivu vest da je ponovo postala mama.
- Kažu mi da sam danas dobio brata i da je njegova koža baš kako treba! On je pojačanje tima koji navija za mene. U međuvremenu, ja sam mnogo umoran od svega i pitam će kad će ta terapija u toj Americi - napisala je.

Majka strepi od infekcije

Dečakova majka Milena zahvalila je svim ljudima koji su do sada nesebično uplatili pomoć, ali da to još nije dovoljno.

- Neizmerno sam zahvalna i Srpskom telegrafu, od kada ste se vi uključili evidentan je skok uplata, ali, nažalost, to još uvek nije dovoljno. Ukoliko Viktor što pre ne ode na terapiju, preti mu opasnost od infekcije, što bi dodatno zakomplikovalo njegovo teško stanje. Zadrhtim od same pomisli šta će se u tom slučaju dogoditi - kaže Milena i dodaje:

- On povređuje sebe kad se počeše jer "deca leptiri" i pri najmanjem dodiru zadobijaju ozbiljne rane. Svrab je toliko jak da kida svoju kožu. Njegovo stanje je kritično, rane su veoma velike. I one koje krenu da malo zarastaju, on opet raščeše i napravi ih gorim nego što su bile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Biljana Jovanović

04.10.2023 09:02

Svaki član moje porodice svakog meseca uplaćuje jednom detetu SMS porukom pomoć. Nije mnogo ali shodno našim mogućnostima . Pohvale za jednog političara novijeg doba jer to njima nije svojstveno.