SRBIJO, NA NOGE, SPASI VIKTORA! Nema vremena za gubljenje, a terapija POSTOJI u Americi (FOTO)

Autor:

Vesti

30.09.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelu našeg portala odazvalo se mnogo ljudi, ali još nije prikupljeno dovoljno novca za terapiju!

SRBIJO, NA NOGE, SPASI VIKTORA! Nema vremena za gubljenje, a terapija POSTOJI u Americi (FOTO)

Foto: Društvene mreže

Na apel Republike da se pomogne "dečaku leptiru" Viktoru Putici odazvao se veliki broj znanih i neznanih, ali to još nije dovoljno. Dečakova majka Milena, koja je u devetom mesecu trudnoće i očekuje da se porodi svaki dan s drugim sinom, zahvalna je svima koji su priskočili u pomoć njenom malenom dečaku.

- Nemam reči kojima bih izrazila zahvalnost svima koji su uplatili novac za lečenje Viktora. Neizmerno sam zahvalna i Republici, od kada ste se vi uključili, evidentan je skok uplata, ali, nažalost, to još nije dovoljno - sa suzama u očima kaže Milena.

STRAŠNI BOLOVI

Prema njenim rečima, vreme neumitno ističe i svaki dan donosi novu bol za njenog sina.

- Viktoru je 75 odsto tela u živim ranama. Ukoliko što pre ne ode na terapiju, preti mu opasnost od infekcije, što bi dodatno zakomplikovalo njegovo teško stanje. Zadrhtim od same pomisli šta će se s njim dogoditi ukoliko dođe do infekcije - priča očajna majka.

Podsećamo, Republika je pokrenuo akciju da bi se pomoglo 17-mesečnom Viktoru, koji je rođen s buloznom epidermolizom, u narodu poznatom kao bolest "dece leptira", od koje boluje još 38 dece u Srbiji. Viktorovi roditelji bore se da prikupe 635.000 dolara da bi sina odveli na terapiju u Ameriku, što bi mu omogućilo kvalitetniji život i sprečilo komplikacije.

Da Viktor boluje od teške neizlečive bolesti, posumnjalo se na rođenju, a potvrdilo se dve nedelje kasnije. Od tada on trpi nesnosne bolove, a terapija u SAD, zbog koje je i pokrenuta akcija, značajno bi mu olakšala život. Stručnjaci s Univerziteta Prinston pronašli su kremu za saniranje rana, a samo za terapiju, bez troškova boravka u bolnici, potrebno je 630.000 dolara. Viktor trenutno ima svega 25 odsto čiste kože, ostatak tela prekriven je ranama, koje ga svrbe.

- On povređuje sebe kad se počeše jer "deca leptiri" i pri najmanjem dodiru zadobijaju ozbiljne rane. Svrab je toliko jak da kida svoju kožu. Njegovo stanje je kritično, rane su izuzetno velike. I one koje krenu da malo zarastaju, on opet raščeše i napravi ih gorim nego što su bile - kaže dečakova majka.

KAŠLJE KRV

Najveća rana mu je na stomaku, a svaka mora da se iseče i zaobli. Posle kupanja je neophodan neverovatan asortiman lekova, tečnosti i krema. Poslednje dve nedelje Viktor nije jeo, nekoliko puta je iskašljao krv jer ima i povredu jednjaka, koja je česta kod ove bolesti. Ovaj dečak još ne hoda jer je i stajanje za njega bolno i rasplače se zbog rana na stopalima i kolenima. Bule, plikovi na koži, izbijaju sami od sebe.

43.638.432 dinara do sada je prikupljeno, a još je potrebno 75.910.000 dinara!

Evo kako možete da pomognete

Slanjem SMS 1339 na 3030
Uplatom na dinarski račun:160-6000001468152-72
Uplatom na devizni račun: 160-6000001468138-17
IBAN: RS35160600000146813817
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Poznati se uključili u akciju

Brojne javne ličnosti uključile su se u akciju pomoći Viktoru Putici: političari, sportisti, voditelji, pevači, rijaliti-učesnici... Oni svakog dana dele apel na svojim nalozima na društvenim mrežama. To su učinili i voditeljka Maja Manojlović, pevačice Ivana Nikolić, Sandra Rešić i Slavica Ćukteraš, kao i učesnici rijalitija: Maja Marinković, Dalila Dragojević, Dejan Dragojević, Tijana Maksimović, Dragana Mitar, Ivan Marinković, zatim, otac rijaliti-učesnika Stefana Karića Osman Karić... Apel su podelili i obećali pomoć malenom Viktoru i Tijana Ajfon, Zvezdan Slavnić i Ana Korać.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading