CELA SRBIJA SE DIGLA DA POMOGNE "DEČAKU LEPTIRU"! Turnir za Viktora! UKUCAJTE I VI 1339 I POŠALJITE NA 3030!

Autor:

Vesti

30.09.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sportskom selu će 28. i 29. oktobra biti organizovano nadmetanje u fudbalu, a sav prihod biće uplaćen za lečenje

CELA SRBIJA SE DIGLA DA POMOGNE "DEČAKU LEPTIRU"! Turnir za Viktora! UKUCAJTE I VI 1339 I POŠALJITE NA 3030!

Foto: Sportsko selo

Cela Srbija ustala je na noge da pomogne malenom Viktoru Putici, dečaku rođenom s buloznom epidermolizom, u narodu poznatom kao bolest "dece leptira", a humanitarnoj akciji priključio se i sportsko-rekreativni centar Sportsko selo, koji će organizovati humanitarni turnir u fudbalu i sav novac od donacija fizičkih lica i sponzora predati za dečakovo lečenje! Turnir će biti organizovan 28. i 29. oktobra 2023. u balonu u okviru Sportskog sela u Ulici Deligradska bb u Beogradu.

Roditelji 17-mesečnog Viktora bore se da skupe 635.000 dolara da bi sina odveli na terapiju u Ameriku, što bi mu omogućilo kvalitetniji život i sprečilo dalje komplikacije.

Aleksandar Ćosić, osnivač Sportskog sela, kaže u razgovoru za Srpski telegraf da su oni učestvovali u više humanitarnih akcija i da su, čim su videli apel, odlučili da budu deo i ove.

Evo kako možete pomoći malom Viktoru

 

Slanjem poruke 1339 na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468152-72

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468138-17

IBAN:

RS35160600000146813817

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

- Sportsko selo je društvenoodgovorna kompanija, učestvovali smo u brojnim humanitarnim akcijama i trudimo se, kad god možemo, da uradimo nešto za zajednicu ili pojedinca. Tako je bilo i sada, kada smo videli apel za pomoć Viktoru Putici. Organizovaćemo humanitarni turnir u fudbalu, a sav novac od donacija fizičkih lica, kao i od sponzora, ide za Viktorovo lečenje. To je najmanje što možemo da učinimo da ima kvalitetniji život i pozivam i druge ljude da se priključe ovoj akciji - poručio je Ćosić za naš list.

Oni su ranije organizovali humanitarni turnir u odbojci, a prikupljena sredstva su donirali neonatologiji, dok je novac prikupljen sa drugog turnira doniran dečjoj bolnici u Tiršovoj.
Brojne javne ličnosti uključile su se u akciju pomoći Viktoru Putici: političari, sportisti, voditelji, pevači, rijaliti-učesnici...

Dečak trpi svakodnevno nesnosne bolove, a terapija u SAD, zbog koje je i pokrenuta akcija, olakšala bi mu život. Da Viktor boluje od neizlečive bolesti, saznalo se dve nedelje po rođenju. Naša redakcija uzela je učešće u ovoj akciji i najmanje što svako od nas može da učini jeste da pošalje SMS 1339 na 3030 (ostatak za instrukcije za plaćanje vidi dole).

Svakog dana otvara se nova rana

Čim se saznalo da su stručnjaci Univerziteta Prinston pronašli kremu za saniranje rana, pokrenuta je akcija prikupljanja novca jer je za samu terapiju, bez troškova boravka u bolnici, potrebno 630.000 dolara.

Viktor trenutno ima svega 20 odsto kože, ostatak tela prekriven je ranama. Poslednje dve nedelje nije jeo, nekoliko puta je iskašljao krv jer ima i povredu jednjaka, koja često prati buloznu epidermolizu. Najveći problem je što ga rane svrbe.

- Bukvalno sam sebe povređuje, a "deca leptiri" i pri najmanjem dodiru imaju ozbiljne rane, on ima problem ekstremnog svraba, bukvalno kida svoju kožu, jako ga je teško sačuvati od njega samog. Još je stanje poprilično kritično, rane su i dalje izuzetno opsežne, čak i one koje krenu da malo zarastaju, opet raščeše tu ranu i opet je napravi istom, ako ne i gorom nego što je bila - priča Viktorova mama Milena.

Ovaj dečak, uz sve pokušaje, još ne hoda jer je i samo stajanje za njega bolno, stoji u suzama, rane obuhvataju stopala, kolena. Bolno je i brinuti o Viktoru, potrebno je neprestano dežurati uz njega da se ne povredi, ali bule, plikovi na koži izbijaju i sami od sebe.

Bonus video:



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading