SUTRA AKCIJA SUZBIJANJA KOMARACA: Ako ne živite na nekoj od ovih lokacija, evo kome možete da se obratite

Autor:

Vesti

26.06.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaprašivanje će se vršiti u periodu od 18 časova do ponoći

SUTRA AKCIJA SUZBIJANJA KOMARACA: Ako ne živite na nekoj od ovih lokacija, evo kome možete da se obratite

Foto: youtube.com/printscreen

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP Gradska čistoća i sutra nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

Sutra će u periodu od 18.00 časova do ponoći ekipe Čistoće sprovesti tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na lokacijama: Dunav- Grocka, Vinča ka Slancima, Šiljakovac, Baćevac, Baždarevac, Glumčevo brdo, jezero Duboki potok, Vranić, Meljak, Lisović, Guberevac, Veliki Borak, Ripanj, Zaklopača, Trešnja, Ralja, Guncati, Grabež, Glumčevo brdo, Vrčin, Popović, Mali Požarevac, Mala Ivanča, Šuplja stena, Slatina, Prnjavor, Parcani, Stojnik, Babe, Manić, Beljina, Arnajevo i Rožanci, navodi se u saopstenju.

Kako se napominje, suzbijanje komaraca će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP Gradska čistoća koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Iz Čistoće apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ukoliko primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, građani o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova, navodi se u saopstenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading