STRUČNJACI TVRDE DA NAS OVOG LETA ČEKA PAKAO SA KOMARCIMA: Možete da ih se rešite bez upotrebe HEMIJE na OVAJ prirodan način!

Autor: M.O.

Lifestyle

19.06.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet načina kako da se rešite komaraca na prirodan način.

STRUČNJACI TVRDE DA NAS OVOG LETA ČEKA PAKAO SA KOMARCIMA: Možete da ih se rešite bez upotrebe HEMIJE na OVAJ prirodan način!

Foto: Printskrin/Youtube/Legionar

komarac pije krv

Komarci su već uveliko krenuli da napadaju, a ono što su svi primetili jeste da su sada aktivniji više nego ikada. 

Iako postoje razna hemijska sredstva kako da ih se rešite, trebalo bi znati da postoje prirodne alternative koje su itekako efikasne u borbi sa njima. 

Evo nekoliko efikasnih metoda koje će vam pomoći da oterate komarce iz vašeg doma!

Talog od kafe

Svako od nas kod kuće ima kafu, a talog kafe vam može pomoći da se rešite komaraca. Tamo gde ima stajaće vode okuplja se veći broj komaraca, a sve što je potrebno je da ulijete talog kafe u ustajalu vodu u svom okruženju. Jaja komaraca izroniće na površinu i uginuti jer nemaju kiseonika.

Republika

Foto: pixabay.com

Komarci su neizbežna letnja "muka" svima.

Nana

Osim što ne vole ulje lavande, komarci ne vole ni miris nane. Svežu nanu ili ulje od nane stavite u svoj dom kako biste se rešili komaraca. Možete i posaditi samu biljku kako biste imali dugoročno rešenje protiv ovih insekata.

Pivo i alkohol

Komarci ne podnose miris alkohola. Dovoljno je da u sobu stavite čašu piva ili nekog drugog alkohola, pa će se komarci sami udaljiti.

Beli luk

Beli luk ima nekoliko svojstava koja odbijaju komarce. Da biste isprobali ovu metodu, možete zgnječiti nekoliko čenova belog luka, a zatim ih skuvati u vodi. Rastvor ulijte u flašicu sa raspršivačem i poprskajte ga po sobi, garaži itd. Komarci će u nekoliko minuta nestati, a miris belog luka će takođe vrlo brzo ispariti, pa se ne morate brinuti za to.

Ulje lavande

Komarci ne podnose miris ulja lavande pa to možete iskoristiti u svoju korist. Dovoljno je da rasprišite ulje lavande po kući, a možete ga naneti i na telo da vas komarci ne bi ugrizli.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading