MEDIGRUPA, EM BAHATA, EM SKUPA: Nove pritužbe na privatnu bolnicu

Autor:

Vesti

06.12.2022

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitateljka našeg lista grdno se pokajala što je kod njih otišla na pregled.

MEDIGRUPA, EM BAHATA, EM SKUPA: Nove pritužbe na privatnu bolnicu

Foto: ST/N.PANČIĆ/Tanjug/Vladimir Sporcic

Direktorka Medigrupe, Marija Rabrenović

Na skandale privatne zdravstvene ustanove "Medigrupa" smo, može se reći, već i navikli. Ipak, pacijenti koji se ipak odluče za pregled kod njih često budu neprijatno iznenađeni, da ne upotrebimo neku težu reč.

Upravo jednim takvim povodom redakciji Republike javila se čitateljka iz Beograda (svi podaci poznati redakciji), ne skrivajući razočaranje što je, kako kaže, praktično, bacila nemali novac.

SA DETETOM

Nju je lekar opšte prakse uputio na rendgen srca i pluća.

- Bila je nedelja. Hitno sam morala da snimim srce i pluća, pozvala sam "Medigrupu", javila se ljubazna žena, zakazala mi pregled za taj dan i rekla da je cena usluge 4.600 dinara. Upitala sam da li to podrazumeva i čitanje snimka i konsultacije s lekarom i ona mi je rekla da je sve to uključeno u cenu - počinje priču naša sagovornica, koja se zaputila u "Medigrupu" na Novom Beogradu.

Iako joj je snimanje bilo zakazano u pola četiri, na red je, ističe, došla sat vremena kasnije.

- Bila sam s malim detetom, koje je s mojom prijateljicom ostalo u kolima. Računala sam da ću ostati nekih pola sata jer samo snimanje traje nekoliko sekundi, snimak odmah bude gotov, lekar ga pogleda, da svoje mišljenje i to je to. Međutim, kad sam došla, devojka za pultom me je poslala u prizemlje, gde se obavlja snimanje i tu nikoga nije bilo, osim pacijenata koji sede i čekaju. Nakon 15 minuta pojavila se sestra i zamolila me da sačekam malo, a to njeno malo je bilo još dvadesetak minuta. Nakon toga opet je usledilo čekanje da doktor pogleda snimak, da bi se, umesto njega, nakon dvadesetak minuta pojavila sestra, koja mi je samo predala snimak - ispričala je nezadovoljna pacijentkinja i dodala:

- Na moje pitanje da li mogu da razgovaram s doktorom, kako mi je i rečeno prilikom zakazivanja, uz napomenu da su u cenu uključene i konsultacije, kao i čitanje snimka, sestra je samo kazala da to trenutno nije moguće i da je sa mnom sve u redu.

Procurili poverljivi podaci

Podsetimo, ovo nije prvi put da se piše o skandalima i propustima "Medigrupe". Najveća afera dogodila se kada su iz kartona pacijenata procurili poverljivi lični i medicinski podaci, zbog čega je pokrenuta i istraga. Iz "Medigrupe" su prvo negirali da se to desilo, ali su potom, suočeni s dokazima, pokušali krivicu da svale na jednu od svojih radnica, što se na kraju pokazalo kao netačno.

BEZ ODGOVORA

Kako dalje navodi, kada je došla do pulta da plati, ponovo se razočarala.

- Uručen mi je račun od 4.900 dinara iako mi je putem telefona rečeno da je cena snimanja 4.600. Nije tih 300 dinara velika razlika, ali mi je bilo krivo, em što mi nisu rekli pravu cenu, em što za svoj novac nisam dobila nikakvu uslugu, plus ni zakazani termin nisu ispoštovali. Zaista sramota.

Na pitanja koja smo poslali "Medigrupi" nismo dobili odgovore.

Pritužbe naše čitateljke

1. Zakazani pregled kasnio 45 minuta

2. Platila i konsultacije s lekarom i čitanje snimka, a on se nije udostojio ni da se pojavi

3. Naplatili joj snimanje 300 dinara skuplje nego što su joj rekli kad je zvala

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikolija

06.12.2022 11:58

Treba to sve pozatvarati, prevaranti. Nista crnje nego kad pljackate nekoga ko je bolestan. FUJ!!! A isto tako drzavne ustanove dovesti u red.