EVO KAD ĆE PASTI PRVI SNEG: Meteorolog otkriva kakva nas zima očekuje, a za Novu godinu tvrdi da će biti nešto toplije

Autor:

Vesti

29.11.2022

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Todorović otkriva kada će pasti prvi sneg u Beogradu.

EVO KAD ĆE PASTI PRVI SNEG: Meteorolog otkriva kakva nas zima očekuje, a za Novu godinu tvrdi da će biti nešto toplije

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/Pink/screenshot

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da u narednih deset do 15 dana neće biti snega na području Beograda. Ukazuje da se može očekivati na planinskim predelima u istočnoj Srbiji ali u vrlo malim količinama. Nedeljko Todorović je rekao da se prvi sneg u Beogradu može očekivati tek od sredine decembra.

- Izuzetno je mala verovatnoća za sneg u Beogradu pre 10. ili 12. decembra. Tek od sredine decembra pa nadalje - kaže Todorović.

Ukazuje da će se u naredna dva, tri dana zabeleti planinski predeli u istočnoj Srbiji.

- U naredna dva, tri dana možda snega bude u istočnoj Srbiji na planinskim predelima, ali u vrlo malim količinama - kaže meteorolog Todorović.

Upitan kakva nas zima očekuje i da li će biti snega za Novu godinu odgovara da je rano to prognozirati, ali kako kaže, svi parametri ukazuju da bi ova zima bila nešto malo toplija od višedecenijskog proseka.

- Do polovine decembra nema zime, biće padavina, smenjivaće se kiša i sneg u malim količinama, ali biće više padavina u obliku kiše - kaže gost Beogradske hronike.

Ukazuje da nas i sutra očekuje vreme slično današnjem sa umerenim jugoistočnim vetrom, ali i da nas sledeće nedelje očekuje košava.

- Iduće sedmice biće jugoistočnog vetra ali prave košave koja će trajati oko četiri dana - ukazao je Todorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading