NOVI INCIDENT U SRPSKIM ŠKOLAMA: Nastavnik matematike udario učenka?! Roditelji ogorčeni, dete ima povrede vrata

Autor:

Vesti

05.12.2022

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Majka jedanaestogodišnjeg dečaka smatra da je njeno dete pretrpelo nasilje u osnovnoj školi u Ivanjici.

NOVI INCIDENT U SRPSKIM ŠKOLAMA: Nastavnik matematike udario učenka?! Roditelji ogorčeni, dete ima povrede vrata

Foto: shutterstock

Tuča, prebijanje

Incident u osnovnoj školi u Ivanjici o kome će glavnu reč doneti nadležne institucije uzburkao je javnost. Po tvrdnji roditelja, nastavnik je na času matematike udario njihovog sina dok optuženi prosvetni radnik kaže da je do fizičkog kontakta došlo, ali da je to bilo daleko od bilo kakvog vida nasilja, prenosi portal Info liga.


Međutim, majka jedanaestogodišnjeg dečaka Ivana Danilović smatra da je njeno dete pretrpelo nasilje i odlučna je u stavu da će se protiv istog boriti svim raspoloživim sredstvima.

- Pri povratku iz škole sin se požalio mojoj majci da ga boli vrat i tražio je brufen. U prvom trenutku ona je pomislila da se potukao sa nekim iz škole, međutim sin je ispričao da ga je nastavnik matematike udario po vratu i da ga boli. Mi smo odmah došli kući, odveli smo dete kod lekara u Dom zdravlja Ivanjica odakle su nas uputili u Čačak na dodatnu dijagnostiku i snimanje. Sin mi je ispričao da je do kontakta došlo na času jer on nije znao da uradi zadatak, pa je nastavnik svoje nezadovoljnstvo iskazao na taj način. Nakon toga imao je čas kod razrednog starešine, kojoj je ispričao šta se desilo, ali kako su mu bolovi popuštali nije insistirao da nas pozovu, što na kraju niko nije ni uradio, jer nas iz škole nisu obavestili šta se dogodili. Mom sinu su otekle limfne zležde pa suprug i ja nećemo odustati dok ovaj slučaj ne isteramo do kraja - kaže majka Ivana Danilović.

Nastavnik koji u ovoj školi radi duže od četiri decenije kaže da ništa nažao dečaku nije uradio i da je čist pred Bogom tako da nadležne institucije slobodno mogu raditi svoj posao i utvrditi ko je u ovom slučaju u pravu.

Takođe je napomenuo da je kroz svoj dugogodišnji rad iznedrio mnoge dobre učenike koji su danas uvaženi u svom poslu.

Kako nezvanično saznaje portal Info liga celokupana dešavanja škola je prijavila nadležnim upravama i resornom Ministarstvu, a šta se zapravo dogodilo utvrdiće nadležne institucije, jer su roditelji slučaj prijavili policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mikica

06.12.2022 13:24

Da li je nastavnik kriv ili nije ne znam. Pametan prosvetni radnik mora da se suzdrži i da izbegava bilo kakav fizički kontakt sa učenikom. Može rukovanje, npr. čestitanje, ali ne više od toga. Ni zagrljaj, ni tapšanje po ramenu, ni "baci pet"-ništa. A kamoli pomilovati učenika po glavi ili ga, ne daj Bože, udariti. Jedino je izuzetak ako treba pružiti prvu pomoć, ali i za to je dobro imati svedoke. Jer inače muva lako izraste u medveda.