TREBA RADITI NA PREVENCIJI NASILJA: Ministar Ružić o novim merama u školama, potrebno "utegnuti" sistem!

Autor:

Vesti

30.11.2022

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ružić je najavio da bi predlog mera za prevenciju nasilja u školama trebalo da bude gotov oko 19. decembra.

TREBA RADITI NA PREVENCIJI NASILJA: Ministar Ružić o novim merama u školama, potrebno "utegnuti" sistem!

Foto: ST/P. DIVAC

Ministar prosvete Branko Ružić

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je da će sledeći sastanak Radne grupe za prevenciju nasilja u školama biti održan za desetak dana, oko 9. decembra.

Ružić je jutros na TV Pink rekao da bi predlog mera za prevenciju nasilja trebalo da bude gotov oko 19. decembra, u zavisnosti da li će biti predloga promena zakona ili ne.

- Važno je da se smisle modeli da se 'utegne' sistem. U Radnoj grupi su stručnjaci, ljudi iz ministarstva, sekretari škola, predstavnici sindikata. Nasilje je veoma kompleksan društveni problem i svi moramo da se borimo protiv njega - rekao je danas ministar.

On je napomenuo da nasilje mora da se prijavljuje, ali ne medijima, već školi, pa i Ministarstvu prosvete.

- Problemi se ne rešavaju štrajkom, već sinergijom svih aktera. Moramo se baviti prevencijom, jer nije poenta samo izbaciti dete iz škole - smatra Ružić.

Foto: ST/P. DIVAC

Branko Ružić, ministar prosvete u Valdi Republike Srbije

Povodom štrajka podrške prosvetnih sindikata nastavnici iz Trstenika i u drugim slučajevima nasilja prema prosvetarima, najavljenog za danas u podne u Beogradu, Ružić je rekao da svi imaju prava da iskažu svoj stav, ali da ne treba kršiti zakon.

- Manjak mudrosti je što ne vidim razlog da se zakon krši i da se sindikat konfrontira sa Ministarstvom prosvete, jer ne treba dođu u situaciju da se vidi da li je zakon prekršen, pa da moraju da se izriču sankcije - rekao je Ružić.

On je dodao da sindikati moraju da "nađu meru" u iskazivanju svog stava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading