RUSKA RAKETA PALA NA TERITORIJU MOLDAVIJE? Oglasila se pogranična policija

Autor:

Svet

05.12.2022

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Granična policija Moldavije pronašla je pali projektil u blizini grada Bricčena na severu zemlje, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo unutrašnjih poslova Moldavije.

RUSKA RAKETA PALA NA TERITORIJU MOLDAVIJE? Oglasila se pogranična policija

Foto: Shutterstock

- Nedavno je u jednoj bašti u blizini grada Bričani pronađen projektil. Eksplozivnu napravu je otkrila patrola granične policije. U skladu sa akcionim planovima Ministarstva unutrašnjih poslova, granična policija je pojačala patroliranje na području policijskih stanica Bričena i Oknica - navodi se u saopštenju, a prenosi ukrajinski portal Interfaks.

 

 

Raketa je pala nadomak Bričena, grada na severu zemlje, prenose tamošnji mediji.

 

 

Na Tviter nalogu Višegrad 24 navodi se:

"Projektil je pogodio region Bričeni u Moldaviji. Nalazi se na granici sa Ukrajinom"

 

Kako je Moldavija ostala bez PVO?

Naime, Moldavija kao država nema mogućnost da presreća bilo kakve rakete, ali i borbene avione, jer nema adekvatne PVO sisteme, kako bi to izvela.

Naime, ova država je još 2016. prodala tri od ukupno četiri PVO sistema jednoj proivatnoj britanskoj kompaniji, kojom je upravljao Ukrajinac i te rakete su završile u susednoj državi u kojoj se vodi rat.

Međutim sadašnji ministar odbrane Anatoij Nosati smatra da je to bio zastareo PVO sistem koji je veoma daleko od aktuelnih izazova sa kojima se ta država susreće.

Inače ovi PVO sistemu su pordati u februaru 2016. za 660 hiljada dolara.

Upućeni u odbranu su tvrdili da je ministarstvo napravilo grešku prodajom sistema:

- Mogli su da budu naručeni za mnogo manje novca nego što su vlasti tvrdile u to vreme. Ostali smo goli jer je za kupovinu novog sistema potrebno mnogo više novca nego što je bilo potrebno da se stari vrati u funkciju - smatra jedan vojni analitičar.


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading