"DEVOJKA NAPADNUTA NOŽEM U ČAČKU!" Jezivo upozorenje kruži društvenim mrežama: O ovome se ćuti! (FOTO)

Autor:

Vesti

27.10.2022

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već drugi put u relativno kratkom vremenskom periodu širi se panika na društevnim mrežama, objavljivanjem sadržaja u kom se ističe da su u centru Čačka napadnute mlađe devojke.

"DEVOJKA NAPADNUTA NOŽEM U ČAČKU!" Jezivo upozorenje kruži društvenim mrežama: O ovome se ćuti! (FOTO)

Foto: RINA, Shutterstock

Prvi put napisano je kako je ispred Doma kulture muškarac napao i izbo nožem devojku , koja se jedva odbranila. Međutim, kasnije se ispostavilo da je informacija lažna i da se čitav incident zapravo nije ni dogodio.

- Imajući u vidu trenutnu moć društvenih mreža i činjenicu da se prve informacije u javnosti vrlo često pojavljuju upravo na taj način, odmah smo kontaktirali bolnicu, MUP, ali i zaposlene u Domu kulture, međutim nigde nije evidentiran bilo kakav napad ove vrste. Nakon toga, pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera utvrđeno je i konačno da u samom centru grada nije došlo do bilo kakavog napada na mlađu žensku osobu. Zatim smo dobili informaciju da se ova lažna objava tada pojavila u još nekoliko gradova u Srbiji - kaže Ivan Nikolić urednik i vlasnik agencije RINA iz Čačka.

Najnoviji incident dogodio se sinoć, kada se društevnim mrežama proširila objava da je takođe u centru Čačka, mladić pretukao devojku a zatim je na silu ugurao u automobil i odvezao u nepoznatom pravcu.

- Ja sa podelila objavu jer sam se uplašila i zaista želela da budem od pomoći u tom trenutku, ali kad sam bolje pogledala videla sam da na mestu gde je označen grad Čačak, stoji još jedan koji je ranije označen, a sada je ta lokacija samo prekrivena novom. Ovo je zaista sramotno, jer sve mi imamo sestre i kćerke i uvek je nas strah da tako nešto zapravo može da se dogodi i zato želimo da reagujemo na bilo kakvo nasilje, da se što pre sankcioniše i predupredi - rekla je Katarina iz Čačka koja je i sama podelila lažnu objavu.

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Policija/Ilustracija

Ostaje pitanje ko stoji iza ovih lažnih objava i koji je njihov povod.

- Ukoliko je razlog da se skrene pažnja na nasilje nad ženama svakako postoje i neki drugi načini, a ne da se unose strah i panika među građane, da strepe dok prolaze centrom grada - zaključila je Katarina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading