DEVOJČICU POKOSIO AUTO, HEROJ IZ ČAČKA JOJ SPASAO ŽIVOT: Dirljiva zahvalnica deteta slama srca! (FOTO)

Autor:

Vesti

18.10.2022

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan kišan dan u centru Čačka mogao se pretvoriti u pravu tragediju, kada je u trenutku smanjene vidljivosti vozač putničkog automobila udario devojčicu T.N. (16) koja je pokušavala da uđe u taksi.

DEVOJČICU POKOSIO AUTO, HEROJ IZ ČAČKA JOJ SPASAO ŽIVOT: Dirljiva zahvalnica deteta slama srca! (FOTO)

Foto: RINA

Miljan Vasilić

Pala je na kolovoz i jedini koji joj je u tim ključnim momentima prišao bio je Čačanin, Miljan Vasilić. Kasnije se ispostavilo da joj je njegova brza reakcija spasila život i da ga je samo Bog poslao da se u tom trenutku nađe na tom mestu.

- Svi su gledali zaprepašćeno šta se desilo. Ona nije davala znakove života, ja sam izašao iz svog auta i pritrčao. Ležala je nepomično, uspeo sam da je okrenem na stranu međutim nikako nisam uspeo da joj izvadim jezik kako bi dobila dotok kiseonika. Tek nakon nekoliko minuta uspeo sam da joj otvorim usta, izvadim jezik i ona je odmah otvorila oči i udahnula. Potom je stigla i Hitna pomoć. Njena majka mi je kasnije rekla da je devojčica nedavno pala ss bicikla i povredila vilicu, a da ju je ta povreda prilikom ove soabraćajne nezgode mogla koštati života - kazao je za RINU Miljan Vasilić iz Čačka.

Za porodicu povređene devojčice Miljan je heroj koji joj se našao pri ruci onda kad je to bilo najpotrebnije. Ipak, ova učenice Srednje umetničke škole u Čačku se svom spasiocu zahvalila i na sebi svojstven način.

- Nakon nezgode na moju kućnu adresu pozvonila je majka devojčice, sa poklonom koji će meni biti urezan u sećanju ceo život. Slika koju je ona sama nacrtala i poruka zahvalnosti. Svaka reč koju je napisala duboko me je dirnula u srce. I sam imam kćerkicu koja je centar mog sveta, pa sam verovatno i zbog toga još emotivnije reagovao - rekao je Miljan i otkriva šta je pisalo u poruci devojčice koju je spasio.

- Kao devojčica od 16 godina kojoj ste spasili život, želim najiskrenije da vam se zahvalim na učinjenom herojskom delu. Živimo u takvom svetu, gde bi većina okrenula glavu i pravila se da ništa nije videla, međutim Vi ste pokazali da niste poput ostalih. Kažu da se ništa ne dešava slučajno, tako da sam sigurna da niste slučajno naišli u tom momemtu i pružili mi pomoć, već ste poslati od strane Njega jer ste drugačiji od ostalih. Opet vam se zahvaljujem što se ostali pribrani, jer je to najmanje što mogu da učinim - napisala je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading