UDARILI SU ME, IZBILI TELEFON, VREĐALI, PRETILI! Ispovest napadnute novinarke Emilije Marić: SIGURNO ĆU PODNETI PRIJAVU!

Autor:

Vesti

18.10.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavnu i odgovornu urednicu Novosadske televizije Emiliju Marić napali su jutros takozvani ekološki aktivisti na Šodrošu, dok je pokušavala da radi svoj posao - da izveštava sa terena.

UDARILI SU ME, IZBILI TELEFON, VREĐALI, PRETILI! Ispovest napadnute novinarke Emilije Marić: SIGURNO ĆU PODNETI PRIJAVU!

Foto: Screenshot

Napadnuta novinarka Emilija Marić

Grupa od dvadesetak osoba, koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti, a među kojima je i Brajan Brković, čuven i po skrnavljenju srpske trobojke u centru Novog Sada, inače unuk pokojnog pesnika Jevrema Brkovića, jednog od naglasnijih protivnika Srba u Crnoj Gori, fizički su nasrnuli na novinarku.

- To su takozvani aktivisti, ekološki, koji se protive izgradnji četvrog mosta u Novom Sadu. A mi smo jutros izašli na teren da snimamo početak radova, radnike kako postavljaju ogradu. Ali kada su ti aktivisti, među kojima je bio i Brković, videli mene i snimatelja i prepoznali nas, krenulo je vređanje. Svašta su mi rekli, da nisam novinarka, da sam imala nesrećno detinjstvo, da ću da jedem iz zavrđale kašike, da smo go.na, pretili su da će me naći... Nisu mi dali da radim svoj posao, a onda je jedna od njih, aktivistkinja, nasrnula na mene, izbila mi telefon iz ruke, koji je mene udario u glavu. Ja sam instiktivno stavila ruku da mi ne priđe, pitala je zašto me napada.... - priča za Srpski telegraf uznemirno Emilija Marić.

Priča da je nasilje prestalo kada je došla policija

- Uzimaju izjave od njih. A ja ću sigurno podneti prijavu, kako zbog ometanja u obavljanju posla, na javnoj površini, tako i zbog vređanja, pretnji, nasrtanja, izbijanja telefona, udarca... - istakla je glavna i odgovorna urednica Novosadske TV.

Napad je zabeležila snimkom na telefonu, na kom se čuju uvrede i vidi napad na nju.

- Skloni se odma, skloni se g***o jedno! Neću te udariti samo nećeš više snimati! Nisam ti razbila nisam, pao je na zemlju ne s*** - čuje se aktivistkinja.

Emilija Marić i njene kolege sa Novosadske televizije zahtevaju hitnu reakciju nadležnih organa i strukovnih udruženja - da se nasilje osudi i spreči kao vid političkog delovanja, a odgovorni procesuiraju kako bi se sprečio svaki dalji akt ugrožavanja bezbednosti svih građana i novinara od strane, kako navode, raznih agresivnih ekstremističkih grupa.

Inače, ovo nije prvi napad na novinare Novosadske TV. U martu je, podsetimo, napadnuta i novinarka njihovog portala, Ivona Karan, koja je izveštavala sa sednice GUP u Skupštini Grada Novog Sada.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading