Stravično vršnjačko nasilje u školi: Stariji đaci tukli prvaka, PA MU STAVLJALI GLAVU U WC-ŠOLJU

Autor:

Vesti

29.09.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor OŠ "Miloje Vasić" iz Kaluđerice ništa nije prijavio policiji, tvrdi da je reč o manjem incidentu.

Stravično vršnjačko nasilje u školi: Stariji đaci tukli prvaka, PA MU STAVLJALI GLAVU U WC-ŠOLJU

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Brutalno nasilje nad učenikom prvog razreda A. D. dogodilo se u utorak u OŠ "Miloje Vasić" u Kaluđerici. Na dečaka su, tokom odmora, nasrnula tri dečaka iz starijih odeljenja i maltretirala ga u toaletu.

Kako su nam rekli neki od roditelja iz dečakovog odeljenja s kojima smo juče razgovarali, stariji osnovci su malom A. D. čak gurali glavu u WC-šolju.

- Dečak se nalazio u toaletu kada su mu prišli stariji učenici, njih trojica. Počeli su da ga guraju, zatim udaraju, pa su njegovom glavom udarali o zid toaleta i na kraju mu gurali glavu u šolju. Jezivo! Nesrećni dečak nije znao šta ga je snašlo, tek je krenuo u školu, a već je doživeo ovako nešto - objašnjava sagovornica Srpskog telegrafa, majka jednog od učenika.

ČULI DA PLAČE

O incidentu koji se dogodio direktor pomenute osnovne škole Nebojša Trifić nije obavestio policiju jer je, kako smo saznali, smatrao da to nije potrebno. Nakon što se priča proširila u medijima on je juče izjavio: "Jeste, desio se incident među decom u muškom toaletu, ali nije tačno da je bio brutalan."

Roditelji učenika ove škole, međutim, navode da direktor pokušava da se vadi zato što nije obavestio policiju.

- Sin mi je u utorak došao preplašen iz škole i ispričao šta se dogodilo. Čuli su nesrećnog dečaka kako plače dok su ga starija deca mučila i govorila mu ružne reči - rekao nam je jedan od roditelja.

Kako smo saznali od drugog roditelja, koji je upoznat s celom pričom, dečak se odmah nakon incidenta obratio učiteljici:

- Ćerka mi je ispričala šta se sve dogodilo i da je mališan u suzama otrčao kod učiteljice da joj ispriča šta su mu stariji dečaci uradili i kako su se nad njim iživljavali. Rekla mi je da je bio mokar i da ni sa kim nije hteo da razgovara. Ovo što se dogodilo je veliki skandal.

Foto: www.profimedia.rs

Foto: Ilustracija

VIDNO UPLAŠEN

Da je došlo do brutalnog napada, pripadnici policije saznali su od medija. Nakon toga, na njihov zahtev, direktor škole Nebojša Trifić dao je iskaz. On je sve vreme ponavljao da se radi o manjem incidentu.

- Na jednom od malih odmora, u školskom toaletu za učenike od prvog do četvrtog razreda, došlo je do incidenta kada je prvak ušao u toalet, gde je bilo guranja sa starijim učenicima. Prema rečima prvaka, đaci starijih odeljenja su ga gurali, pa je udario leđima u zid, a zatim pao na pod. Nakon toga je prvak došao kod učiteljice i ispričao šta se desilo. Bio je uplašen. Učiteljica je obavestila školsku upravu, a obavestili smo i Ministarstvo prosvete. Takođe, informisali smo i roditelje - naveo je Trifić u policiji.

Psiholog: Prag je pomeren

Psiholog Aleksandra Janković, komentarišući vršnjačko nasilje, kaže:

- Kad govorimo o vršnjačkom nasilju, očigledno je da se pomerio prag tolerancije, tako da ono što bi ranije izazvalo zaprepašćenje ili reakciju, sada prolazi bez propratnih komentara. U ovakvim slučajevima uglavnom imamo grupu, čopor koji će da rastrgne pojedinca. U isto vreme, javlja se i odsustvo reakcije okruženja, što može da bude rezultat straha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading