ĐACI ĆE USKORO OBILAZITI STRATIŠTA: U pripremi stručno uputstvo za organizovanje školskih ekskurzija

Autor:

Vesti

28.09.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro će biti prosleđeno školama.

ĐACI ĆE USKORO OBILAZITI STRATIŠTA: U pripremi stručno uputstvo za organizovanje školskih ekskurzija

Foto: Tanjugh/AP

Ministarstvo prosvete priprema stručno uputstvo za realizaciju studijskih putovanja, koje će se odnositi i na organizovanje učeničkih ekskurzija na stratišta, na kojima je tokom Drugog svetskog rata stradao srpski narod, kao i drugi narodi koji su bili žrtve fašizma. U ministarstvu kažu da će uputstvo uskoro biti prosleđeno školama, kada će se o njegovom sadržaju znati više.

Muzej žrtava genocida uputio je u julu inicijativu da se obilasci mesta ratnih stradanja uvrste u obavezne programe učeničkih ekskurzija, studijskih putovanja i rekreativnih nastava osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

To podrazumeva stratišta, gubilišta, bojišta, memorijalne centre, znamenita mesta, prostorne kulturno-istorijske celine, spomen-parkove i spomen-područja koja se nalaze u Srbiji, kao i inostranstvu, poput Austrije, Italije, Poljske, Nemačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading