PLJAČKA "BAUVEZENA" MORA DA BUDE SPREČENA! Ojađene firme traže: DRŽAVA HITNO DA REAGUJE, NEKO MORA U ZATVOR!

Autor:

Vesti

18.10.2022

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Firma "Bauvezen" oštetila mnogobrojne poverioce za ogroman novac.

PLJAČKA "BAUVEZENA" MORA DA BUDE SPREČENA! Ojađene firme traže: DRŽAVA HITNO DA REAGUJE, NEKO MORA U ZATVOR!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Nakon što je Srpski telegraf u subotu objavio priču o tome kako je firma "Bauvezen" (Bauwesen) obmanula veliki broj poverilaca kojima duguje milione, portalu Republika javilo se još ojađenih preduzeća.

Svima njima priča je zajednička: ušli su u poslove s kompanijom iz Lazarevca koja se bavi građevinskim i putarskim poslovima, uglavnom kao podizvođači, a kada je došlo vreme za naplatu, dobili su - šipak.

Modu operandi firme u vlasništvu Borivoja Trifunovića (67) lako je čitljiv. U jednom trenutku, umesto da plate nagomilane dugove (a imali su čime), imovinu i sav kapital prebacili su na drugo preduzeće - "Hidrotim solušn".

Srpskom telegrafu javilo se mnogo preduzeća kojima "Bauvezen" duguje velike iznose novca. U subotu smo preneli priču gazde jedne od ojađenih firmi, čija će kompanija najverovatnije morati u stečaj jer je prevarena u poslu s "Bauvezenom".

On nas je povezao s još nekim vlasnicima firmi koji za "Bauvezen" nemaju nijednu lepu reč.

- Nadam se, iskreno, da će ti prevaranti završiti u zatvoru. Pozivam državu da reaguje, da istraži sve što oni rade. Neverovatno je da muljaju na takav način, prebacuju novac i imovinu s jedne firme na drugu, prave se ludi iako su dužni i ružni i nikom ništa - navodi naš sagovornik.

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, koji je o raznim mahinacijama "Bauvezena" pisao u nekoliko navrata, iz jedne u drugu firmu prebačeno je sve što bi eventualno moglo da pomogne da se poverioci naplate.

Pre svega, novac s računa. Prema nekim informacijama, da se uradi ta transakcija, iskorišćena je kupovina ili navodna kupovina jedne treće firme.

Rade sa državom, javnim preduzećima

Posebno je problematično što "Bauvezen" posluje sa državom, gradom Beogradom, javnim preduzećima...

Kako ističu naši sagovornici, neverovatno je da firma koja duguje na sve strane i prebacuje imovinu i kapital na drugu firmu, bežeći od dugova i poverilaca, dobija poslove na tenderima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading