REPUBLIKA OTKRIVA PLJAČKU: Bauvezen ojadio sve poverioce

Autor:

Vesti

14.10.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Firma s nagomilanim dugovima sav kapital prebacila na drugo preduzeće.

REPUBLIKA OTKRIVA PLJAČKU: Bauvezen ojadio sve poverioce

Foto: ST/N. MANDIĆ

Velika prevara u režiji građevinske firme "Bauvezen" (Bauwesen), koja je veštom manipulacijom prevarila mnogobrojne poverioce.

Republici se javilo nekoliko preduzeća kojima "Bauvezen" duguje velike iznose novca, koje nisu uspeli da naplate. Kako za naš portal kaže gazda jedne od ojađenih firmi, njegovo preduzeće će najverovatnije morati u stečaj jer je prevareno u poslu s "Bauvezenom".

PRAZAN RAČUN

- Čuo sam se s vlasnicima još nekih firmi koji su prevareni i korak po korak sklopili smo kockice velike pljačke. "Bauvezen" je, naime, ostao dužan na sve strane, najviše podizvođačima na mnogobrojnim građevinskim i putarskim projektima širom Srbije. A onda su jednostavno imovinu i sav kapital prebacili na drugo preduzeće, koliko znam, to je "Hidrotim solušn". Šta su sve muljali i kako su te pare preneli ne znam, ali mislim da bi time trebalo da se bave policija i tužilaštvo jer je ovo direktno izigravanje zakona - ističe naš sagovornik.

Prema saznanjima Republike, koji je o raznim mahinacijama "Bauvezena" pisao u nekoliko navrata, iz jedne u drugu firmu prebačeno je sve što bi eventualno moglo da pomogne da se poverioci naplate. Pre svega, novac s računa. Prema nekim informacijama, da se uradi ta transakcija, iskorišćena je kupovina ili navodna kupovina jedne treće firme.

Podsetimo, kako se pisalo, "Bauvezen" je akter mnogih sumnjivih poslova na raznim projektima širom Srbije. Uz prevaru poverilaca, poznati su i po kašnjenju, probijanju čak i dopunskih rokova, ali i spornom kvalitetu onoga što urade. Pre nekoliko meseci pukla je bruka i kada su se "Bauvezen" i "Hidrotim solušn" zajedno prijavili na tender "Infrastruktura železnice".

Pitanja bez odgovora

Republika je poslala "Bauvezenu" pitanja mejlom. Ni na jedno od njih nisu nam odgovorili.

KRIVIČNE PRIJAVE

Tada su, kako je saopšteno iz "Infrastrukture", raskinut ugovor s njima zbog neodgovarajuće dokumentacije, po svemu sudeći, i falsifikovane jer se nakon toga pojavila nezvanična informacijama da su tim povodom podnete i krivične prijave.

Firma "Bauvezen", inače, u vlasništvu je Borivoja Trifunovića (67) i sedište joj je u Lazarevcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading