SAMOUBISTVO CRNO-BELIH: Partizan na neverovatan način ostao bez pobede u Vitoriji!

Autor:

Sport

14.10.2022

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana doživeli su i drugi poraz na startu Evrolige.

SAMOUBISTVO CRNO-BELIH: Partizan na neverovatan način ostao bez pobede u Vitoriji!

Foto: twitter.com/KK Partizan

Matijas Lesor

Partizan je odigrao sjajan meč, imao je pobedu u rukama, ali je na kraju posle produžetka izgubio od Baskonije 103:96.

Španci sada imaju dve pobede posle dva startna kola u Evroligi, dok naš tim i dalje ne zna za slast trijumfa.

Crno-beli su u završnici četvrtog perioda na neverovatan način ispustili trijumf. Naneli je imao dva slobodna bacanja za +4, pogodio je samo jedno, a potom je čudesni Hauard postigao ludačku trojku za produžetke, u kojima Parni valjak nije mogao do pobede.

Parni valjak je odlično otvorio meč i lako poveo sa 8:2, a dominirao je nezaustavljivi Matijas Lesor.

Za razliku od Berlina, Partizan je igrao dobru odbranu, pa je posle dest mintua vodio sa 23:14.

Međutim, sve se promenilo u drugoj deonici. Baskonija je u ovom periodu ubacila sedam trojki i totalno preokrenula rezultat.

Posebno je dominirao Markus Hauard, koji je postigao četiri trojke u prvom poluvremenu, posle kojeg je Baskonija vodila 46:42.

Međutim, to se promenilo u drugoj deonici u kojoj je Baskonija ubacila čak sedam trojki, a ukupno 10 u prvom poluvremenu, i rezultat se preokrenuo.

Domaćin je sipao iz svih pozicija, a najviše Markus Hauard (4/6 trojke), te je na poluvremenu rezultat iznosio 46:42.

Treća deonica donela nam je veliku borbu. Partizan nikako nije mogao da prebaci momentum na svoju stranu sve do završnice treće četvrtine.

Ledej je postigao trojku iz ćoška, a potom Kevin Panter tri penala. Partizan je posle 30 minuta košarke vodio 68:67.

Kevin Panter je bio sjajan u četvrtoj četvrtini u kojoj je gost iz Beograda sve vreme imao prednost. Lesor je nastaviosa dobrom igrom pod obručima, a kada se lomio rezultat Naneli je iz teške pozicije pogodio uz faul, pa je Partizan imao +5.

Domaćin se nije predavao, Hauard je odmah uzvratio šestom trojkom. Ipak, Lesor i Panter vode Partizan na +4 23 sekunde pre kraja utakmice.

Nažalos, crno-beli su poklekli u penal završnici. Pri vođstvu od 88:86, Džejms Naneli je pogodio prvo, a promašio drugo bacanje. Sedam sekundi je Baskonija imala za napad, a to je iskoristio neverovatni Markus Hauard da preko četiri ruke pogodi za produžetak. Ostaje pitanje zbog čega Partizan nije pravio faul, ali je sada kasno za to.

Parni valjak je bolje otvorio produžetak, Jam Madar je pogodio neverovatnu trojku sa devet metara, a potom je precizan bio i Panter, pa je Partizan poveo 94:89.

Ipak, to je bilo sve od uzabranika Željka Obradovića. Do kraja utakmice srpski velikan postigao je samo dva poena, a Baskonija čak 14.

Ključna je bila promašena trojka Džejmsa Nanelija pri vođstvu Španaca 99:96.

Na kraju poraz crno-belih, koji će dugo boleti.

Kevin Panter bio je najbolji u Partizanu sa 26 poena, pratio ga je Ledej sa 23 i devet skokova, Lesor je imao dabl-dabl od 19 koševa i 12 uhvaćenih lopti, dok je dvocifren bio i Naneli sa 13 koševa.

U ekipi Baskonije nezaustavljiv je bio Hauard sa 33 poena i osam trojki, Kostelo je imao 19, dok je Vanja Marinković meč završio sa četiri poena.

Tok meča mogili ste uživo da pratite na našem sajtu.

BASKONIJA - PARTIZAN 103:96 (14:23, 32:19, 21:26, 22:21)

PRODUŽETAK

5. minut - Nema pogotka Pantera. Homes fauliran pri isteku vremena, odbranio se Partizan. Panter ponovo neprecizan, potom faul Lesora. Gedraitis ima dva penala, precizan samo jednom. Naneli nije pogodio, Lesor fauliran pri skoku. Francuz pogađa oba. Homes pogađa, Naneli nije pogodio trojku. Baskonija ima dva slobodna bacanja, peti faul Papapetrua. Tompson bez greške. Greši Ledej, Marinković zakucava, pobeda Baskonije 103:96.

3. minut - Uz dosta sreće Kostelo pogađa za dva. Korake pravi Naneli. Hauard se lepo snašao i pogodio. Madar neprecizan sa poludistance. Nezaustavljivi Hauard ponovo ubacuje neverovatnu trojku. Tajm-aut Partizan. 96:94.

1. minut - Kostelo ne pogađa za tri poena. Jam Madar sa devet metara. Odbranio se Partizan, a potom Lesor ispravlja promašaj Pantera. 89:94.

IV ČETVRTINA

10. minut - Partizan se odbranio, a Panter promašio sa poludistance. Ipak, Lesor je izborio novi napad za crno-bele, pa je ŽOC zatražio tajm-aut. Ostalo je 35 sekundi do kraja dramatičnog meča u dvorani Fernando Buesa. Čudesan pogodak Kevina Pantera, četiri poena prednosti za Partizan, tajm-aut za Baskoniju. Trojka Tompsona neverovatna...Naneli odmah fauliran, Amerikanac precizan oba puta. Novi tajm-aut Baskonije. Hauard fauliran, sudije su većale bez potrebe da li je Papapetru napravio nesportski prekršaj. Hauard je potom bio polovičan sa linije penala. Na drugoj strani fauliran Naneli. Amerikanac precizan samo jednom... Neverovatan pogodak Hauarda za tri poena i produžetke, šta je ispustio Partizan...

9. minut - Odbranio se Partizan, a potom promašaj Nanelija. Kažnjava Baskonija trojkom Hauarda. Panter fauliran, kapiten crno-belih pogađa oba penala. Egzum faluira Kostela, koji polovično pogađa. Faul u napadu Egzuma. Šta rade sudije? Sraman faul dosudili su Papapetruo, a Hauard bez greške koristi poklon sudija. Lederj fauliran, ali pogađa samo drugi penal. 82:84.

7. minut - Fauliran Kostelo, pogađa oba nažalost. Panter iz drugog pokušaja pogađa. Uspeo je Partizan da se odbrani. Velika greška Papapetrua. Kucanje Sedekerskisa. Naneli pogađa uz faul, važni poeni crno-belih. Amerikanac pogađa dodatno bacanje. 76:81.

5. minut - Promašaj Pantera za dva poena. Težak promašaj Marinkovića, odlična odbrana Partizana. Tajm-aut Željko Obradović. Majstorski Zek Ledej, prevario je Marinkovića i pogodio. Neverovatan koš Marinkovića za dva. Neverovatna greška u koracima Darijusa Tompsona. Ledeju ispada lopta. 72:76.

3. minut - Sreća za Partizan, otvorenu trojku promašuje Sedekerskis. Nije pogodio Ledej. Panter nije pogodio, ali Lesor to popravlja. Ledej krade loptu, sjajna odbrana Partizana. Dva slobodna bacanja za Pantera, četvrti faul Markusa Hauarda. Kapiten, kapitenski, 2/2 sa penala. Sudije su dodelile koš domaćinu, ali je Obradović zatražo čelndž, pa je koš poništen. Lesor je po pravilima sklonio loptu sa obruča. 70:74.

1. minut - Sjajan prodor i pogodak Zeka Ledeja pored Kostela. Nova trojka Markusa Hauarda na drugoj strani. Loš napad Partizana. 70:70.

III ČETVRTINA

10. minut - Markus Hauard fauliran, pogodio je oba bacanja slobodna. Slobodna bacanja i za Ledeja, Amerikanac samo jednom precizan. Poslednji posed u periodu ima Baskonija. Uspeo je da se Partizan nekako odbrani, za divno čudo Tompson promašio otvorenu trojku. Parni valjak vodi sa 68:67 posle 30 minuta. 

9. minut - Hauard oba puta precizan sa linije penala. Kevin Panter na drugoj strani ima dva slobodna i pogađa oba, naravno. Nova trojka Meta Kostela, neverovatno. Težak promašaj Pantera, pa faul Koprivice. Oba slobodna bacanja promašuje Kocar, srećom. Sjajan protok lopte crno-belih i druga trojka Ledeja. Težak promašaj Hauarda. Tri slobodna bacanja za Pantera, maločas nije dobio faul na šutu za tri, sad jeste. Kapiten Parnog valjka ubacuje sva tri penala. 65:67.

7. minut - Nova dobra odbrana Parnog valjka. Lesor dobija rampu. Televizijski tajm-aut. Nije uspeo Partizan da se odbrani. Trojka Tristana Vukčevića. Holms odmah vraća. Sjajno se snašao i pogodio uz faul Janis Papapetru. Grk pogađa i dodatno slobodno bacanje. 60:59.

5. minut - Dobija rampu Vukčević, a potom sreća za Partizan, jer Holms nije pogodio otvorenu trojku. Sjajna akcija i zakucavanje Lesora. Uspeo je Partizan da se odbrani, a onda Madar gubi loptu, pa Baskonija lako poentira. Važna trojka Kevina Pantera i to preko Vanje Marinkovića. Greši domaćin, prilika za Partizan da se primakne španskom timu. Uspeo je to dugom dvojkom Pantera. 55:53

3. minut - Lepo se snašao i iz nezgodne pozicije pogodio Naneli. Vanja ne pogađa trojku. Lesor neprecizan. Kocar ostaje sam u reketu i lako poentira. Panter gubi loptu. Tompson fauliran, pogodio je oba slobodna bacanja. Raste prednost Baskonije. 53:46.

1. minut - Krenulo je drugo poluvreme u Vitoriji. Dobra odbrana Partizana na startu nastavka, Holms je napravio faul u napadu. Zek Ledej na liniji penala, Amerikanac precizan oba puta. Gedraitis hvata loptu, a potom pogađa uz faul, a zatim i dodatni penal ubacuje. 49:44.

II ČETVRTINA

10. minut - Dva promašaja Nanelija, ali Lesor ispravlja drugi. Tajm-aut Baskonija. Sedekerskis lako pogađa. Odbranio se Partizan, Baskonija vodi 46:42 na poluvremenu. Deset trojki postigao je domaći tim, od čega sedam u drugom periodu.

9. minut - Nekoliko loših napada na utakmici. Tompson lako prolazi pored Lesora i poentira. Egzum ne pogađa za dva poena. Novi laki poeni Baskonije, Kostelo je strelac ovog puta. Nije uspeo Lesor da pogodi. Dva slobodna bacanja za Rokasa Gedraitisa, Litvanac precizan samo jednom. 44:40.

Republika

Foto: twitter.com/KK Partizan

Dante Egzum u prodoru

7. minut - Vraća trojku Kevin Panter. Lepo se snašao Ledej i pogodio sa niskog posta. Neverovatni Haurad, četvrta trojka. Ali uzvraća opet Kevin Panter. 39:40.

5. minut - Dante Egzum bez greške sa penala. Istom merom Sedikerskis uzvraća. Nezaustavljivi Hauard ponovo za tri. Madar neprecizan sa poludistance. Kuruc ubacuje trojku. Konačno poeni Pantera. Kostelo ponovo za tri... 36:32.

3. minut - Trojka Zeka Ledeja, strpljiv napad Partizana i prva trojka. Hauard uzvraća istom merom. Lesor je izborio novi napad za Partizan, u nastavku akcije novi poeni Ledeja, koji je postao prvi dvocifreni košarkaš na utakmici u Vitoriji. Trojka Kostela sada. Greši Partizan, pa novi poeni za Baskoniju. Tajm-aut Obradović. 25:28.

1. minut - Po loš napad na obe strane na startu drugog perioda. Nova trojka Baskonije. 17:23.

I ČETVRTINA

10. minut - Hauard postiže trojku. Ledej poentira uz faul, Amerikanac precizan sa penala. Nova dobra odbrana Partizana, crno-beli posle prvih deset minuta vode 23:14.

9. minut - Još jedna sjajna odbrana Partizana, Panter ne pogađa za tri. Kostelo polovičan sa linije penala. Sjajan prodor i poeni Nanelija. Dve trojke promašio je Partizan u jednom napadu, ali se odbranio, pa Ledej poentira iz kontre. 11:20.

7. minut - Težak promašaja Zeka Ledeja, ali potom i greška Baskonije. Gubi loptu Džejms Naneli, Vanja Marinković je odigrao veoma dobru odbranu. Nova trojka Gedraitisa. Lesor ide na liniju za slobodna bacanja, Francuz ovog puta pogađa oba penala. Loši napadi oba tima. 10:16.

Republika

Foto: twitter.com/KK Partizan

Janis Papapetru

5. minut - Prvi poeni Papapetrua, na drugoj strani zakucava Tompson. Uzvraća istom merom Lesor, a potom i krade loptu. Po jedan loš napad na obe strane. Nezaustavljiv je Lesor, novo zakucavanje uz faul Kocera, ali ne pogađa dodatni penal. Još jedna dobra odbrana crno-belih. 7:14.

3. minut - Dva ofanzivna skoka Partizana, a potom poentira uz faul Naneli. Pogodio je i dodatni penal. Dobro se odbranio Parni valjak, a potom kucanje Dantea Egzuma. Tajm-aut Baskonija. Neverovatna trojka Gidraitisa od tablu u poslednjoj sekundi. 5:8.

1. minut - Krenuo je meč u Vitoriji. Lesor pogađa uz faul, a potom je pogodio i dodatni penal. Kocer lako poentira pored Egzuma. 2:3.

UVOD

20:00 - Prazne tribine na pola sata pre utakmice:

 

 

19:45 - Ova dva tima su svoj poslednji duel u Evroligi odigrali daleke 2010. godine, a trijumf je upisao španski predstavnik.

NAJAVA

Partizan je u uvodnom kolu razočarao navijače ubedljivim porazom od Albe, a sada će imati priliku da se za taj neuspeh iskupi.

Crno-beli će od 20:30 gostovati ekipi Baskonije u Vitoriji i tražiće prvi trijumf po povratku u Evroligu.

Za razliku od Partizana, Baskonija je u 1. kolu stigla do pobede pošto je u španskom derbiju savladala Valensiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading