CRNO-BELI LEČE BERLINSKE RANE U BASKIJI: Evo od čega preti najveća opasnost po Partizan!

Autor:

Sport

14.10.2022

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana gostuju večeras od 20:30 ekipi Baskonije u okviru 2. kola Evrolige.

CRNO-BELI LEČE BERLINSKE RANE U BASKIJI: Evo od čega preti najveća opasnost po Partizan!

Foto: Twitter/PrintScreen/Baskonia

KK Baskonija

Crno-beli u Španiju stižu nakon ubedljive pobede protiv MZT-a, ali isto tako ubedljivog poraza u 1. kolu Evrolige, kada je Alba u Berlinu zasluženo slavila. Sa druge strane, Baskonija je doživela drugačiju sudbinu. Oni su slavili na otvaranju Evrolige u gostima kod Valensije, ali su poraženi u španskom prvenstvu od ekipe Tenerifea i to na svom terenu.

Iz redova Baskonije stiže i MVP 1. kola eltinog takmičenja, a u pitanju je centar Majk Kocar. Ovaj Estonac je bio nezaustavljiv protiv Valensije, a stigao je do 21 poena uz devet skokova, od čega su tri bila u napadu. Baš ono gde je Partizan bio najtanji u Berlinu.

Osim zaustavljanja korpulentnog Kocara, Partizan će morati da zaustavi i Darijusa Tompsona. Nekadašnji plej Lokomotive iz Kubana se nametnuo kao lider ekipe, neko kod koga je lopta vrlo često, a svoje sposobnosti je pokazao protiv Valensije, kada je uz osam poena ubeležio čak 11 asistencija, bez izgubljene lopte.

Osim njih dvojice, ekipa Đoana Penjaroje raspolaže sa još nekoliko sjajnih šutera, a to su pre svega Markus Hauard, bivši saigrač Nikole Jokića, zatim Rokas Giedraitis, litvanski reprezentativac, a tu su i Vanja Marinković, Dolton Holms i Met Kostelo.

Skautirali smo Baskoniju, gledali sve njihove utakmice koje su odigrali do sada, uključujući i poslednju protiv Tenerifa koju su izgubili iako su bili nadomak pobede. Naša prva ambicija je jasna - da izgledamo bolje nego u Berlinu protiv Albe. Odatle krećemo, počinjemo sa odbranom. Radili smo naporno prethodnih dana. Nastavićemo da radimo. Posle Albe smo imali meč protiv MZT-a i tu pripremu smo iskoristili tako što smo svi zajedno odgledali meč protiv Albe. Apsolutno nam je jasno gde smo grešili - reči su Željka Obradovića pred večerašnji duel.

Španska ekipa godinama gaji isti stil igre, pa Partizan zna šta treba da zaustavi. Baskonija igra na veliki broj poseda, ne libi se da "ispali" veliki broj šuteva za tri poena, a Kocar je neko ko predstavlja ogromnu snagu u reketu. U meču sa Valensijom su zabeležili čak 24 asistencije na 81 postignut poen, a po stilu igre može se reći da podsećaju na Albu. 

Ekipa Partizana nikako nije bez šansi, ali će pristup u odbrani i na skoku morati da budu mnogo bolji nego u meču u Berlinu. Takođe, biće ključ onemogućiti Tomsona da proigrava svoje saigrače, pošto je on igrač od kog sve polazi.

Sa druge strane, Partizan je potrebno manje soliranja, a mnogo više timske igre, pa će moći da se nada pozitivnom rezultatu u Španiji.

Meč u "Fernando Buesa" areni počinje večeras u 20 časova i 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading