SKANDAL! NAPADNUTA UREDNICA NOVOSADSKE TELEVIZIJE: Emiliju Marić lažni ekolozi udarali u glavu i vređali je! (VIDEO)

Autor:

Vesti

18.10.2022

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije Emilija Marić napadnuta je jutros na Šodrošu kada je izveštavala sa terena.

SKANDAL! NAPADNUTA UREDNICA NOVOSADSKE TELEVIZIJE: Emiliju Marić lažni ekolozi udarali u glavu i vređali je! (VIDEO)

Foto: screenshot

Pripadnici manjinske grupe, njih dvadesetak, koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti, vređali su i fizički nasrnuli na novinarku.

- Mi smo jutros stigli da snimimo radnike kako postavljaju ogradu. Kada su oni videli mene i mog snimatelja i prepoznali nas, krenulo je vređanje. Svašta su mi rekli, da nisam novinarka, da sam imala nesrećno detinjstvo, da jedem iz zarđale kašike. Nisu mi dali da obavljam svoj posao, a jedna od njih je došla i izbila mi telefon iz ruke koji je mene udario u glavu. Ja sam instiktivno stavila ruku da mi ne priđe i pitala je zašto me napada. To vređanje i dalje traje. Oni mene i dalje ometaju u obavljanju svog posla, mi smo gradska televizija koja ide na sve događaje i snima, a ovo je javna površina - istakla je Emilija Marić, glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije.

Na video snimku sa telefona Emilije jasno se čuju uvrede i vidi napad na nju.

- Skloni se odma, skloni se g***o jedno! Neću te udariti samo nećeš više snimati! Nisam ti razbila nisam, pao je na zemlju ne s***- rekla je aktivistkinja.

Ovo, nažalost, nije prvi slučaj napada aktivista. Postavlja se pitanje zašto nekom smetaju novinari koji svoj posao obavljaju časno i pošteno? 

Srbija je slobodna zemlja, a aktivisti nemaju ni po kom osnovu pravo da napadaju ljude po bilo kom osnovu, a svakako ne zbog prirode nečijeg posla.

Emilija Marić iza sebe ima dugogodišnju karijeru, a ovo je samo dokaz više kako se ponašaju profesionalci.

Jutrošnji incident pokazuje koliko se kao društvo donekle nismo makli sa mrtve tačke. Ljudi se i dalje napadaju po ulicama i brutalno vređaju, a sve zbog toga što im posao, ali i savest nalažu da se građanima prikaže realna slika, kome god to smetalo.

Podsećamo, na sednici GUP-a u Skupštini Grada Novog Sada održanoj u martu, napadnuta je i novinarka Ivona Karan, koja je izveštavala sa sednice.

"Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa i strukovnih udruženja da se nasilje osudi i spreči kao vid političkog delovanja, a odgovorni procesuiraju i pozovu na odgovornost kako bi se sprečio svaki dalji akt ugrožavanja bezbednosti svih građana, funkcionera i novinara od strane raznih agresivnih ekstremističkih grupa", prenosi nsuzivo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading