NOVI TALAS EKSPLOZIJA U UKRAJINI! Uništena zgrada u Nikolajevu, Žitomir u mraku

Autor:

Svet

18.10.2022

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opet se nastavljaju napadi na ukrajinske gradove.

NOVI TALAS EKSPLOZIJA U UKRAJINI! Uništena zgrada u Nikolajevu, Žitomir u mraku

Foto: Tanjug/AP

Novi talas eksplozija prijavljen je u nekoliko gradova širom Ukrajine, dan nakon što je Rusija pokrenula napade dronovima na više gradova u toj zemlji.

Nešto pre 9 sati ujutru po kijevskom vremenu, vlasti u Krivom Rogu, Dnjipru, Harkovu i Nikolajevu prijavile su napade, prenosi britanski Gardijan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

U Nikolajevu je u napadu potpuno uništeno jedno krilo stambene zgrade. Najmanje jedan muškarac je poginuo u napadu, rekao je svedok za Rojters.

U Dnjipru, napadi su bili usmereni na energetsku infrastrukturu, uzrokujući "ozbiljnu štetu" rekao je Kirilo Timošenko, zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Bilo je malo detalja o napadima na Krivi Rog i Harkov, ali ćemo uskoro imati više informacija o situaciji u ovim gradovima.

Napad i na Žitomir, grad bez struje i vode

Ruske snage napale su danas energetsku infrastrukturu u severnom Kijevu, primećeno je nekoliko eksplozija i dim koji se diže nad delom grada, dok je grad Žitomir ostao bez struje i vode, saopštili su ukrajinski zvaničnici i svedoci, prenosi Tanjug pisanja Rojtersa.

Ruske snage izvele su napad na objekat za snabdevanje energijom u Žitomiru, regionalnom centru severozapadno od Kijeva, objavio je na Telegramu zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Kirilo Timošenko.

 

 

On je rekao je da su bila tri ruska udara na jedno energetsko postrojenje.

Gradonačelnik Žitomira Sergej Suhomlin je saopštio da je napad izveden na "vitalnu infrastrukturu" i da su radnici hitne službi krenuli na lice mesta, navodi Rojters.

 

 

U gradu Žitomiru, na severu Ukrajine, prekinuto je snabdevanja vodom i strujom posle ruskih vazdušnih udara jutros, rekao je gradonačelnik.

-U gradu trenutno nema ni struje ni vode. Bolnice su na rezervnom napajanju, napisao je Suhomlin na Fejsbuku.

Žitomir je imao 260.000 stanovnika pre ruskog napada na Ukrajinu 24. februara, navodi Rojters.

Zelenski optužio Rusiju za teror

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je Rusiju za ubijanje i teror nad civilima, nakon današnjih vazdušnih napada na ukrajinske gradove. On je rekao da je jedna osoba poginula u raketnom napadu na stambenu zgradu u južnom gradu Nikolajevu, ali nije naveo druge detalje o žrtvama, prenosi Rojters.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Gvozden

18.10.2022 08:54

Kada komedijaš kaže "teror" zaboravlja na 8 godina danonoćnog terora nad sopstvenim narodom.

Miloš

18.10.2022 20:03

@Gvozden - Svaka čast na komentaru. Cirkusant zna štaje teror sad će osjetiti gdje boli. Do sada je bilo milosti više nema