Srpski telegraf obradovao naslednike heroja sa Košara: OSMEH REKAO SVE, POKLONI BOLJI OD DEDA MRAZOVIH

Autor: Miljana M. LESKOVAC - Dragana SIMIĆ

Vesti

31.12.2017

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pa vi ste bolji od Deda Mraza!", uzviknuo je mali Stefan (10) kada je u redakciji Srpskog telegrafa otvorio svoj novogodišnji paketić. Poklonima su se obradovali i drugi mališani, deca heroja sa Košara, koje je naš list okupio da im poželi srećne praznike.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Njihovi očevi vodili su jednu od najtežih bitaka 1999. godine braneći Kosovo od prodora albanskih terorista, a iako su u tome uspeli, danas se malo ko seti i hvala da im kaže. Srpski telegraf učinio je to malom pažnjom, poklonivši njihovim mališanima "Bambi" i "Pertini toys" paketiće. Deca su bila toliko uzbuđena da su ih otvorila odmah u redakciji.

BOKS SA UREDNIKOM

- Kako ste znali da želim lego kocke? Pa ovo je sjajno - radosno je povikao mali Stefan, sin borca Miodraga Jankovića, čim je otvorio poklon ispod jelke.

Stefan nam je otkrio i da mu je u poslednje vreme baš krenulo. Iako je još od šeste godine želeo da se oženi Katarinom, sada ju je, kaže, konačno preboleo i zaljubio se u jednu Milenu. Veseo je bio i njegov brat Marko (6), koga je "Pertini" obradovao bokserskim rukavicama. Snage je odmerio ni manje ni više nego sa urednicima našeg lista.

Janković: Hvala što pisanjem ne dozvoljavate da padnemo u zaborav i što ćete podići spomenik borcima sa Košara

Najmanji gosti redakcije bile su Petra (3) i Dunja (1), ćerke borca Miroslava Ivanovića. Deda Mraz ni ovog puta nije omašio. Petra, koja obožava da pomaže u kuhinji oko slaganja tanjira i kašika, dobila je kuhinjski set, pa nam je pripomogla i oko posluženja gostiju.

Bilo je tu i sportskih rekvizita. Tako je Jovan (10), sin košarca Milutina Radića, dobio na poklon pravu fudbalsku loptu i pimpovao zajedno sa jednim od urednika. Miloš (12), sin Danila Čupića, tiho se zahvalio na poklonu i pohvalio kako je ukrašena naša jelka.

RODITELJI ZAHVALNI

I dok su mališani veselo otvarali svoje pakete, ponosni roditelji sve to su posmatrali sa strane, još jednom zahvaljujući Srpskom telegrafu na svemu.

- Baš sam se iznenadio kad ste nas pozvali zbog novogodišnjih paketića! Uvek mislite na nas, hvala vam - rekao je Miroslav Ivanović, podsećajući i da su se divno proveli na moru u Čanju, besplatnom letovanju koje je Srpski telegraf organizovao zajedno sa Danilom Markičićem, koji je bio domaćin herojima.

Na to se nadovezao i Miodrag Janković, čiji je sin Stefan baš tada na moru naučio da pliva.

- Hvala Srpskom telegrafu na svemu. Hvala i što ćete podići spomenik borcima sa Košara i što pisanjem ne dozvoljavate da padnemo u zaborav - dodao je Janković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading