NEĆE BITI POMERANJA: Imate još 10 da platite ovaj dug, kamate su ogromne

Autor:

Vesti

04.02.2022

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za plaćanje prve rate poreza na imovinu je 14. februar, podseća gradska sekretarka za javne prihode u Beogradu Violeta Nićiforović.

NEĆE BITI POMERANJA: Imate još 10 da platite ovaj dug, kamate su ogromne

Foto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

Rok je propisan Zakonom o porezima na imovinu, tako da važi za celu Srbiju, rekla je Nićiforovićeva Tanjugu.

Porez na imovinu prikupljaju lokalne samouprave i izmiruje se u četiri rate: prva do 14. februara, druga do 15. maja, treća do 14. avgusta i četvrta rata se plaća do 14. novembra.

Rok za plaćanje prve rate poreza na imovinu je 14. februar, podseća gradska sekretarka za javne prihode u Beogradu Violeta Nićiforović.

Zakon o porezima na imovinu, propisuje obavezu akontacionog plaćanja poreza na imovinu u visini obaveze za poslednje tromesečje prethodne fiskalne godine sve do dobijanja rešenja o utvrđivanju poreza za tekuću fiskalnu godinu.

Republika

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Poštanski šalter

 


Ukoliko postoji razlika za uplatu između utvrđenog poreza rešenjem za tekuću godinu i akontaciono plaćenog poreza na imovinu, obaveza je da se razlika plati u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja o utvrđivanju poreza.

Poštovanjem navedenih rokova za uplatu poreza na imovinu ne obračunava se kamata za neblagovremeno plaćene ili neplaćene poreze, tako da moment dostavljanja rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu za tekuću godinu nema posledica na građane.

Porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i u manjem broju rata od zakonom propisanih, uključujući i plaćanje utvrđenog poreza odjednom, do dospelosti poreske obaveze za svako tromesečje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
ljubomir

05.02.2022 10:52

Povrsnost loseg novinara.Govori o obavezama gradjana,a ni reci o obavazama poreske administracije.Njima je sve dozvoljeno/Uzas!