OTKRIVENA NOVA PREVARA: Pošta Srbiije upozorava da ne nasedate na ovakve poruke

Autor:

Vesti

03.02.2022

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poruke sadrže link ka stranici koja nije u vlasništvu JP "Pošta Srbije", a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica

OTKRIVENA NOVA PREVARA: Pošta Srbiije upozorava da ne nasedate na ovakve poruke

Foto: Printskrin

Pošta Srbije

JP "Pošta Srbije" detektovala je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte.

Njime se građanima putem lažnih i prevarnih SMS i "whats app" poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke, saopštila je Pošta.

Poruke sadrže link ka stranici koja nije u vlasništvu JP "Pošta Srbije", a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

"Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP "Pošta Srbije" nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih", navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

Republika

Foto: Printscreen

Vocap

 

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije otvorena je i stranica na korporativnom sajtu JP "Pošta Srbije", a ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP "Pošta Srbije" čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova, saopšteno je.

Građanima savetuju da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading