SVI DA SE UGLEDAMO NA NJIH! OVAJ GRAD U SRBIJI OD DANAS POTPUNO ZABRANJUJE PLASTIČNE KESE

Autor: Republika

Vesti

01.01.2022

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Vrbasu od danas dozvoljena isključivo upotreba papirnih kesa i torbi za višekratnu upotrebu.

SVI DA SE UGLEDAMO NA NJIH! OVAJ GRAD U SRBIJI OD DANAS POTPUNO ZABRANJUJE PLASTIČNE KESE

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Na opštinkom sajtu Vrbasa, saopšteno je da je od danas, 1. januara dozvoljena isključivo upotreba papirnih kesa i torbi za višekratnu upotrebu.

- Sva pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku delatnost na teritoriji opštine Vrbas su dužni da izbace iz upotrebe plastične kese na svim mestima prodaje u svim maloprodajnim objektima, u uslužnim i drugim delatnostima, radi smanjenja negativnog uticaja na kvalitet životne sredine i posrednog uticaja na zdravlje građana kao i u svrhu smanjenja komunalnog otpada na izvoru - navode iz lokalne samouprave.

Kako dodaju u saopštenju, trgovci su dužni da na mestima prodaje, u svim maloprodajnim objektima kao i u uslužnim i drugim delatnostima na teritoriji opštine Vrbas stave na raspolaganje potrošačima papirne kese i torbe za višekratnu upotrebu pogodne za ponovnu upotrebu ili reciklažu kao zamenu za lagane plastične kese (plastične kese proizvedene u skladu sa utvrđenim standardima) sa naknadnom upotrebom ili bez naknade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Spomenka

02.01.2022 11:49

Bravo za opstinu Vrbas!