KOČOVIĆ O OMIKRON SOJU: Novi talas korone se pomera! Profesor otkrio šta nas očekuje u narednim danima

Autor: Republika

Vesti

31.12.2021

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvrti talas pandemije, koji je bio prognoziran za 15. januar, definitivno će biti pomeren, kaže profesor informacionih tehnologija Petar Kočović.

KOČOVIĆ O OMIKRON SOJU: Novi talas korone se pomera! Profesor otkrio šta nas očekuje u narednim danima

Foto: printscreen/TV Pink

Ovo pomeranje izvesno je zbog naglog porasta broja zaraženih koronom u prethodnih šest dana, dodaje on.

- Novi datum ne može da se odredi zbog toga što je šest dana mali broj da bi se radili novi proračuni. Ali ono što mogu da kažem je da se porast zaraženih nastavlja i da očekujemo da se poveća u narednim danima - napominje Kočović.

Kako kaže, "ušli smo u omikron eru", a zabrinjava da je upravo Balkan na velikom udaru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pomera se četvrti talas korone

- Porast zaraženih nije samo u Srbiji, već je i u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Grčkoj, Turskoj i Crnoj Gori. Balkan je sada na tapetu. Jedino Rumunija i dalje beleži male brojeve i najbolja je u Evropi. Zašto je to tako, niko ne zna sa sigurnošću. Neki tvrde da se oni samo slabo testiraju - priča sagovornik, prenose Novosti.

Podsetimo, na teške dane pred nama upozoravaju i lekari. Staru godinu ispraćamo u istoj bojazni za zdravlje u kojoj smo je i dočekali, rekla je dr Tatjana Adžić Vukičević koja očekuje da omikron soj koronavirusa bude uvod u novi talas pandemije.

- Podaci od pre pet šest dana brinu, kriva koja je bila zaravljena ponovo je počela da raste, što se vidi po blagom povećanju broja ljudi koji stoje u redovima ispred kovid ambulanti i koji su u bolnici - rekla je dr Adžić Vukičević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading