ISTORIJSKA GODINA U NARODNOM FRONTU: Rođeno najviše beba otkad postoji klinika

Autor: Republika

Vesti

31.12.2021

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Narodni front zabeležila je istorijski rekord. Imaju najviše rođenih beba otkad postoje.

ISTORIJSKA GODINA U NARODNOM FRONTU: Rođeno najviše beba otkad postoji klinika

Foto: RINA

Bebe u porodilištu

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front rekao je da je u toj ustanovi ove godine rođeno 8.414 beba, a da se do kraja ove godine na isteku očekuje još nekoliko beba.

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front rekao je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a da je Frontu obavljeno tokom ove godine 8.046 porođaja.

Prema njegovim rečima, rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica. 

- Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost on je posledica jer su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front kao najveća klinika u zemlji uspešno je iznela taj zadatak - istakao je Miković.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Najviše rođenih beba otkad postoji Narodni front

Kada je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu pozitivnu trudnicu.

- Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica, sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne - kaže direktor GAK Narodni front.

Napomenuo je da je tokom ove godine dupliran broj vantelesnih oplodnji i da je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak 9 beba iz zamrznutih embriona.

- Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma - naglasio je Miković dodajući da što se tiče povećanja nataliteta u zemlji da su na istom zadatku sa Vladom Srbije.

- Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove,  a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu -rekao je Miković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading