BACAO SAM DECU KROZ PROZOR! Strašna ispovest strica heroja koji je izbavio mališane iz požara: Sve je GORELO, a voda u česmi zaledila!

Autor: Republika

Vesti

24.12.2021

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo je hitra preduzimljivost strica Dejana Zekića spasla četvoricu braće starosti 4, 6, 7 i 13 godina od požara koji je zahvatio njihovu kuću u selu Pejkovac kod Žitorađe.

BACAO SAM DECU KROZ PROZOR! Strašna ispovest strica heroja koji je izbavio mališane iz požara: Sve je GORELO, a voda u česmi zaledila!

Foto: Republika

Požar se dogodio u četvrtak oko 2,00 sata po ponoći. Deca su sada dobro, ali zbog vatrene stihije i dima koga su se nagutali bili su bez svesti i počeli da gore.

Dvojica dečaka (7 i 13 godina) su na intenzivnoj nezi, a druga dvojica (4 i 6) sa manjim opekotinama su na odeljenju.

Stric Dejan Zekić je probio vrata i jednog po jednog izneo napolje, a da im pruže prvu pomoć priskočile su i komšije.

Republika

Foto: printscreen/informer.rs

Dečaci povređeni u požaru, ilustracija

Deca imaju opekotine po licu, telu, nogama. To se zbilo oko dva sata posle ponoći. Nestala nam je struja ranije i oni su upalili sveću i zaspali. Sveća je pala u nekom trenutku tako da je prvo zahvatila krevet, pa ćebe i tepih. Sreća što mi se išlo u toalet, pa sam video vatru. Razbio sam vrata kad sam video da kulja dim iz kuće i oni su bili bez svesti takoreći. Spavali su. Ja sam ih preko prozora izbacivao napolje na put. Onda je skočio ovaj drugi brat što stanuje ovde, komšije... Počesmo da gasimo, ma kakvi, to je kuljao dim. Još i česme zamrzle od hladnoće pa smo i vode malo imali - priča Zekić, prenosi Srbijadanas.

On ima petoro dece, a bratovljevi mališani žive sami u kući jer im je otac već nekoliko meseci na radnom zadatku van sela. Njihov stric ih je nakon požara odvezao za Prokuplje u bolnicu, a onda su transportovani u niški Univerzitetski Klinički centar na Dečju kliniku.

- Dvojica su u jedinici intezivne nege, a dvojica na odeljenju. Stabilni su ali imaju ozbiljne opekotine. Dominantne su opekotine lica, grudnog kosa i teške opekotine ruku. Takve opekotije su jako ozbiljne i da se stanje prati neprekidno i pomno jer tako ozbiljne opekotine zahtevaju dugotrajno lečenje i pažljivo praćenje rana - saznajemo u UKC.

Mališani posle lečenja trenutno nemaju gde da se vrate. Vatrogasci su požar gasili do 7,00 sati ujutru kako požar ne bi zahvatio i druge kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading