Triglav dobrovoljno zdravstveno osiguranje: Neko uvek misli na Vas

Autor:

Vesti

05.12.2021

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probuđena svest ljudi o pojavama koje egzistencijalno ugrožavaju život i zdravlje i opterećenost državnog zdravstvenog sistema uslovili su pojačanu potrebu za uslugama privatnog zdravstvenog sektora. Pandemija Covid-19 naučila nas je brojne lekcije. Mnogi su potražili jednostavniji i efikasniji vid zaštite i rešenje su pronašli u Triglav dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, koje pruža komfornu, kvalitetnu i brzu negu, u slučaju narušenog zdravlja i nezgoda.

Triglav dobrovoljno zdravstveno osiguranje: Neko uvek misli na Vas

Foto: Promo

Triglav osiguranje

Klijent ima pristup najmodernijoj dijagnostici, prijem kod vrhunskih lekara, pregled mu je obezbeđen odmah, odnosno u roku do tri dana, a čitave godine je osiguran određenom sumom. Lečenje mu je omogućeno u privatnim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srbije. Olakšavajuća okolnost je što je premija osiguranja unapred poznata. S druge strane, ako zdravstvene usluge plaća direktno “iz džepa”, to može biti neočekivano i preveliko opterećenje za lične finansije.

Postoje individualno, porodično i kolektivno dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Dok porodično podrazumeva da je polisom osigurano više lica koja pripadaju jednoj porodici i prijavljena su na istoj adresi, individualnim je osigurano samo jedno punoletno lice. U svakom slučaju, svoj paket pokrića možete napraviti na osnovu sopstvenog budžeta i potreba, jer su dopunska pokrića opciona. Za kolektivno ugovaranje minimalan broj lica je 20, a među osiguranicima mogu biti i zaposleni i članovi njihovih porodica.

Tržište zdravstvenih osiguranja zabeližilo je rast od skoro 22%, u prvih 9. meseci 2021, što govori u prilog shvatanju neophodnosti očuvanja zdravlja. Ipak, kod klijenata fizičkih lica to je primetno u manjoj meri. Veća svest je prisutna kod korporacija koje brinu o svojim zaposlenim, o čemu svedoči činjenica da one ostvaruju 93% učešća u premiji dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Zanimljivo je da je u nekim granama privrede, kao što je recimo IT, ono postalo standard, pa kandidati na razgovoru za posao podrazumevaju taj vid benefita. Tome doprinosi i postojeća poreska olakšica. Na iznos premije dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja do iznosa od 6.062,00 RSD, mesečno po zaposlenom, poslodavac je oslobođen plaćanja poreza i doprinosa. Kada je reč o građanima, interesovanje je primetno pre svega kod mladih porodica čiji su nosioci već imali iskustvo u pokriću troškova zdravstvene zaštite preko dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje su ugovorili njihovi poslodavci.

Polisom zdravstvenog osiguranja se mogu ugovoriti raznoliki paketi i pokrića. Prvenstveno se radi o polisama koje pokrivaju troškove vanbolničkog lečenja, a uključuju preglede lekara specijalista, dijagnostička ispitivanja, laboratorijske analize i drugo. Osim smeštaja u bolnici i ispitivanja, pokriće za bolničko lečenje obuhvata i hirurške intervencije do 100.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading