KOVID BOLNICA NA MIŠELUKU PUNA! Gojković: Teška situacija u Vojvodini!

Autor: Republika

Vesti

28.09.2021

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kovid bolnici na Mišeluku u Novom Sadu trenutno se nalazi 450 pacijenata i kapaciteti su gotovo popunjeni.

Foto: www.profimedia.rs

Kovid bolnica na Mišeluku puna novozaraženih, ilustracija

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo, Zorana Gojkovića, poslednjih dana beleži se rekordan prijem novoobolelih.

- U poslednja 24 sata imali smo 60 prijema u Kovid bolnicu na Mišeluku i to govori o tome koliko je teška epidemiološka situacija u Vojvodini - rekao je za Tanjug Gojković.

U pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo kažu da je sada jasno koliki je značaj izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu.

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Zoran Gojković ističe da je epidemiološka situacija u Vojvodini teška

- Nemerljiva je korist za zdravstveni sistem u Vojvodini i zbog lečenja non-kovid pacijenata jer smo rasteretili bolnice i Klinički centar Vojvodine. Tek će se videti posledice pandemije, jer će sasvim sigurno doći do ''epidemije'' drugih bolesti koje na žalost nismo mogli da lečimo u ovoj situaciji. Ali tako je u celom svetu, a mi činimo sve da obezbedimo što bolje uslove u svim ustanovama u Vojvodini-  istakao je Gojković.


Poslednjih godina Pokrajinska vlada znatno je uvećala izdvajanja za zdravstvo u Vojvodini.

Danas će pokrajinski premijer, Igor Mirović, uručiti ključeve 32 nova sanitetska vozila za domove zdravlja u lokalnim samoupravama, što je pored kapitalnih ulaganja u izgradnju i obnovu, kažu, još jedan vid podrške zdravstvenim ustanovama u Vojvodini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading