MILANKO ŠEKLER O VAKCINI PROTIV KORONE KOJA ZA KOJI DAN STIŽE U SRBIJU! Evo da li ona može da izazove STERILITET!

Autor:

Vesti

28.09.2021

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija u oktobru dobija i petu vakcinu protiv korone - "Moderninu".

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Milanko Šekler kaže da je vakcina "Moderna" apsolutno bezbedna

Virusolog dr Milanko Šekler objasnio je da je "Modernina" vakcina RNK kao i "Fajzerova", s tim što duže drži antitela. 

- Ništa posebno se ne razlikuju "Fajzerova" i "Modernina", obe su RNK, jedino što se ispostavilo da antitela posle "Modernine" traju dva-tri meseca duže. Zato što ima veću količinu informacione RNK, proizvede mnogo više S proteina i time napravi i više antitela. I pošto njome postiže viši nivo antitela, ona i duže traju - kaže dr Šekler.

Prednosti RNK vakcine

- Glavna prednost RNK vakcina je što odmah počinje sinteza proteina, još u momentu davanja vakcine. Čim uđe u ćelije, odmah počinje da se stvara S protein, nema onih faza obrade antigena kao kod drugih vakcina, i organizam odmah dobija informaciju kako da stimuliše antigen i odmah stvara antitela - kaže virusolog Šekler.

On dodaje da su besmislene priče da RNK vakcine, pa i "Modernina", izazivaju sterilitet jer "apsolutno nigde to nije zabeleženo". Navodi da je "Modernina" vakcina apsolutno bezbedna, ali i da ima dosta vakcinalnih reakcija.

- Reakcije su malo drastičnije od "Fajzera", zna da bude veći otok, bolnija ruka, temperatura, i to možda upravo zbog te veće koncentracije. Ali na stotine miliona doza je upotrebljeno i pokazano je da je apsolutno bezbedna. Koriste je u Švajcarskoj i drugim ozbiljnim zemljama, a o Americi već i da ne pričam. I kad stigne, naši građani je mogu uzeti i kao treću dozu - priča virusolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zdrav razum

29.09.2021 16:59

Blago nama kad nas leči veterinar! Očigledno nas i zvanično tretiraju kao stoku!