ZVANIČNO: Svetislav Pešić se vraća na klupu Srbije!

Autor: Republika

Sport

28.09.2021

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni trener Svetislav Pešić je novi selektor Srbije!

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Na klupi reprezentacije će zameniti Igora Kokoškova. Da podsetimo, glasine su uveliko kružile tokom leta, ali im je evropski šampion iz Istanbula 2001. i svetski iz Indijanapoisa 2002. negirao ikakve kontakte sa Savezom. 

Predsednik KSS-a Predrag Danilović je isticao da je prekaljeni stručnjak prva želja i da će se potruditi da ga vrati na mesto selektora.

KSS je izdao saopštenje sa zvaničnom potvrdom:

- Naš trofejni trener Svetislav Pešić novi je selektor muške reprezentacije Srbije! Pešić će predvoditi naš nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra 2021. dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

Pešić je kao selektor Jugoslavije doneo veliku radost našoj košarkaškoj naciji, pošto je 2001. godine u Istanbulu ubedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu. Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dejan.C

28.09.2021 18:13

Mozda veliki one ali trenutno daleko od onog Pesica iz 2000 tih godina. Velika greska,ko se razume u kosarku shvatice.DEJAN MILOJEVIC bi bio pravo resenje!