SPECIJALCI ROSU POVLAČE SE SA JARINJA I BRNJAKA!? KFOR preuzima administrativne prelaze!

Autor: Republika

Vesti

28.09.2021

11:12

Situacija na administrativnim prelazima je za sada nepromenjena, ali prema nezvaničnim informacijama, može se dogoditi povlačenje snaga ROSU, a da njihovo mesto zauzmu snage KFOR-a.

nato.int

KFOR bi uskoro trebalo da preuzme obezbeđivanje Brnjaka i Jarinja

 

Kako televizija PINK nezvanično saznaje veliki su izgledi da snage KFOR-a preuzmu kontrolu na administrativnim prelazima ka Kosovu.

- U ovom trenutku nepotvrđena informacija, snage Kfora obavili su određene razgovore sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini i kao jedna od opcija koja se nezvanično pominje, a koja bi doprinela rešavanju ove krizne situacije koje traje već devet dana, je odlazak specijalnih jedinica Rosu sa severa Kosova i Metohije i na njihovo mesto mogućnost raspoređivanja pripadnika Kfora. Da li će do toga doći ili će neko drugo rešenje biti sproveden u delo znaćemo u narednom periodu - rekao je reporter Mladen Mijatović uključujući se direktno u emisiju "Novo jutro" iz Kosovske Mitrovice. 

Kada je reč o trenutnoj situaciji na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, Mijatović izveštava da su pripadnici Rosu i dalje na istim pozicijama, sa dugim cevima i oklopnim vozilima. 

- Situacija uz administrativnu liniju koja se proteže pored Jarinja i Brnjaka i koja povezuje severni deo južne autonomne pokrajine Kosovo i Metohija sa centralnim delom Srbije je, što se bezbednosti tiče, nepromenjena. Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu i dalje su raspoređeni na Severnom delu južne autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, i dalje se oni tamo nalaze sa dugačkim cevima, odnosno sa automatskim puškam, a tamo je i lociran određeni broj borbenih oklopnih blindiranih vozila. Tu se nalaze i vozila tipa Hamer. Građani srpske nacionalnosti i dalje su u velikom broju na barikadama koje su postavljene i oni su proveli još jednu besan u noć u šatorim - rekao je Mijatović.

 

 

Komentari (0)

Loading