DEVETI DAN PROTESTA NA BRNJAKU I JARINJU! I dalje napeto, oglasio se KFOR!

Autor: Republika

Vesti

28.09.2021

07:18

Srbi sa Kosova i Metohije deveti dan protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak zbog odluke Prištine o zameni srpskih registarskih tablica privremenim prilikom ulaska na KiM i raspoređivanja specijalnih jedinica policije na Jarinju i Brnjaku.

youtube.com/Kosovo Online

Srbi deveti dan provode na administrativnim prelazima

Raspoređivanje specijalnih jedinica policije na sever pokrajine izazvalo je uznemirenost među Srbima, koji su blokirali puteva koji vode ka administrativnim prelazima.

Na Kosovu i Mehohiji i dalje je napeta situacija, kosovski specijalci se ne povlače sa položaja, a Srbi ne odustaju od mirnog protesta, prenosi RTS.

Komandant Kfora, general-major Franko Federiči saopštio je sinoć da je Kfor preduzeo dodatne korake na terenu. Naime, KFOR je pojačao patrole duž glavnih saobraćajnica gde su blokade i razmestio svoje jedinice na Jarinju i Brnjaku, u skladu sa svojim mandatom koji proističe iz Rezolucije UN 1244.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu navodi se da je Kfor obavio razgovore sa svim stranama koje bi mogle da doprinese okončanju protesta.

- Usvojene mere, o kojima je prethodno razgovarao komandant Kfora sa svim institucijama na Kosovu, kao i gradonačelnicima opština na severu, imaju za cilj sprovođenje brze deeskalacije tenzija nastalih prošle nedelje i obnavljanje bezbednog i sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na Kosovu - navodi se u saopštenju Kfora.

Komentari (0)

Loading