SPECIJALCI ZAUZELI JARINJE I BRNJAK! Srbi neće da trpe teror! SA 400 VOZILA BLOKIRALI OBA PRELAZA!

Autor:

Vesti

20.09.2021

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 20 vozila specijalne jedinice Rosu, od čega više od 10 blindiranih, raspoređeno je jutros na dva administrativna prelaza na severu Kosova i Metohije - Jarinje i Brnjak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Na Jarinju i Brnjaku od jutros raspoređene specijalne jedenice takozvane države Kosovo, Ilustracija

Kako pišu Novosti, još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Pripadnici policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje dopremili i desetak montažnih kontejnera, šti je izazvalo zabrinutost Srba na severu Kosova i Metohije.

- Mi nemamo odgovore iz tzv. kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju - rekao je juče predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Nadležni iz policije tzv. Kosova potvrdili su kasnije za pojedine medije kontejneri na Jarinju se postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prelaza.

Tim povodom se juče oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da ima saznanja da vlasti u Prištini planiraju da u toku današnjeg dana "počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama".

- Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom - istakao je Petković.

Igor Simić iz Srpske liste kaže da su Srbi sa Kosova i Metohije besni zbog poteza Prištine da na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak pošalje jedinice ROSU.

Prema najnovijim informacijama koje je Simić preneo, trenutno je oko 300 vozila Srba na Jarinju i više od 100 na administrativnom prelazu Brnjak.

- Blokirane su obe saobraćajne trake i saobraćaj je u blokadi - rekao je on i dodao da se jutros održane hitne konsultacije članova Srpske liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading