OGLASIO SE KFOR POVODOM SITUACIJE NA JARINJU: Pozivaju se na poštovanje Rezolucije 1244

Autor: Republika/Tanjug

Vesti

27.09.2021

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojnici KFOR-a pojavili su se danas u blizini administrativnog prelaza Jarinje gde su već osam dana stacionirani pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, a međunarodne mirovne snage poručuju da su "povećali broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i sever", kao i da "pomno prate situaciju na celom Kosovu", piše Kosovo online.

Republika

Foto: kosovo-online.com

Vojnici KFORA na administrativnoj liniji Jarinje

- KFOR ostaje fokusiran na svakodnevnu primenu svog mandata iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine, kako bi se osiguralo bezbedno i zaštićeno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. KFOR je povećao broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i severni deo - rečeno je u KFOR-u za Kosovo onlajn.

Ranije danas, premijer privremenih prištinskih instituacija Aljbin Kurti poručio je da je, zajedno sa ministrom policije Ðeljaljom Svečljom imao sastanak sa komandantom KFOR-a na kojem je razgovarano o bezbednosnoj situaciji, ali da "nema informaciju da se KFOR sprema da interveniše na severu Kosova i zameni specijalne jedinice kosovske policije, kako su naveli pojedini albanski mediji".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading