DR STEVANOVIĆ UPOZORAVA: Korona nije najgore što može da nam se desi, postoji još jedna opasnost!

Autor:

Vesti

17.09.2021

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Infektivne klinike i član Kriznog štaba dr Goran Stevanović upozorio je na novu opasnost tokom trajanja epidemije korona virusa.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike

 

Stevanović kaže da se strahuje od opasnosti sudara virusa gripa s koronom, što bi moglo da se pokaže kao najopasnija kombinacija do sada.

Stevanović je za Novosti rekao da nadležni ne mogu sa sigurnošću da predvide kakva će biti ovogodišnja situacija sa virusom gripa i podsetio da je prošlogodišnja sezona bila blaga.

- Očekujemo, jer se to pokazalo kao pravilo, da kada je sezona bila blaga, kao što je bila prošle godine, da za njom ide jači udar influence - rekao je direktor Infektivne klinike.

Prema njegovim rečima, najgora moguća varijanta je da se jedna osoba istovremeno zarazi koronavirusom i gripom.

- Ono čega se mi infektolozi najviše pribojavamo, a to se pokazalo na početku epidemije u Italije, na primer, najgora moguća varijanta je istovremena i infekcija kod jednog bolesnika i kovidom i gripom a da nije vakcinisan ni protiv jedne bolesti - rekao je on.

Stevanović se nada da do toga neće doći jer, kako je naveo, Srbija ima efikasna cepiva i mere prevencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boca68

17.09.2021 15:27

To će nam se desiti kad tad . Treba reći ljudima da znaju kako traje virus gripa uz mutacije pa imamo svake sezone novu vakcinu za taj soj gripa . Da će mo imati virus korone i njegove mutacije tokom cele godine a ne kao grip samo sezonski . Sa koronom ćemo se boriti i u buduće i to na duži vremenski rok i da neće nestati i da će i on mutirati kao što već i radi . Tako da ova buster vakcina nije kraj . Imaćemo još vakcina ko zna koliko dugo...