PREĐENA JE CRVENA LINIJA! DOKTOR TIODOROVIĆ IZNEO LIČNI STAV: Nevakcinisane da leče nevakcinisani lekari

Autor: Republika

Vesti

08.09.2021

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Branislav Tiodorović ocenio je da je situacija sa opakim virusom u Srbije nepovoljna, a u pojedinim delovima zemlje i vandredna.

Republika

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Doktor Branislav Tiodorović

Tiodorović kaže da će zbog toga će članovi na sledećoj sednici Kriznog štaba predložiti strožu kontrolu mera koje nikada nisu ukidane.

Pređena "crvena linija"

On navodi da je "crvena linija" pređena, odnosno trenutak kada smo mogli da zaustavimo visok broj novozaraženih na dnevnom nivou.

Tiodorović kaže da se tokom leta mere nisu poštovale, da se kontrola mera na lokalnom nivou nije sprovodila, kao i da je vakcinacija posustala.

Navodi da smo danas među poslednjima u Evropi po broju vakcinisanih, a bili smo, podseća, prvi.

- To je razlog što smo došli u ovu situaciju - podvukao je Tiodorović.

Strožije mere

Upitan da li će na sledećoj sednici biti predloženo uvođenje strožih mera, Tiodorović kaže da je predlog struke još pre mesec dana bio da se poboljša kontrola sprovođenja mera, a da su pre dva meseca predlagali i uvođenje kovid propusnica.

Kaže da se kovid propusnicama ne pravi diskriminacija i upitao je zašto Srbija ne može da uvede nešto što se u većini evropskih zemalja primenjuje.

Naglašava da su kovid bolnice ponovo pune i da se opet neodgovornost drugih, koji nisu vakcinisani, "lomi na leđima lekara".

- Imamo tok epidemije nevakcinisanih i ja sam za to da nevakcinisane leče nevakcinisani doktori - zaključio je Tiodorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aysdfg

08.09.2021 10:45

Ovo samo ludak moze predlozit Sta cete da radite kad vam bude vise u bolnicama vakcinisanih od nevakcinisanih.